Οι υποδείξεις του Δασαρχείου συνιστούν ριζική ή μερική αλλαγή της μελέτης;

To θέμα του Πάρκου έχει την τιμητική του σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου παρόλο που δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και ίσως δικαιολογημένα, αφού η μελέτη δεν έχει πάρει ακόμη τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις.

Στη χθεσινή πάντως συνεδρίαση εντύπωση προκάλεσαν τα όσα είπε ο Δ. Τραπεζιώτης, ο οποίος ανέφερε πως ο μελετητής προ ημερών επισκέφτηκε το Αγρίνιο και συνομίλησε με πολίτες και το Δασαρχείο παρουσία του δημάρχου Αγρινίου. Εκεί σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης “Ανατροπή Τώρα” ειπώθηκε πως η μελέτη θα αλλάξει ριζικά, ώστε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του Δασαρχείου. Στο θέμα αναφέρθηκε ακροθιγώς και ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός, αλλά και ο Στ. Μερμίγκης από το “Ανυπότακτο Αγρίνιο” ζητώντας εύλογα από τη δημοτική αρχή να ενδιαφερθεί και να πράξει τα δέοντα για το Πάρκο, ώστε να μην παρουσιάζει την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης, μέχρι να υλοποιηθεί το έργο μέσω του ΕΣΠΑ.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Ν. Γκρίζης (απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο δήμαρχος) επανέλαβε πως η μελέτη του πάρκου θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο, όταν θα έχει όλες τις εγκρίσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Ωστόσο απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες για το αν επίκειται ή όχι αλλαγή της μελέτης με τροποποίησεις μικρές ή μεγαλύτερες που θα συνιστούν ριζική αλλαγή της. Εξέφρασε όμως τη βεβαιότητα πως η σημερινή δημοτική αρχή θα υλοποιήσει το έργο «με νόμιμη μελέτη», αφήνοντας σαφή αιχμή προς τον Π. Μοσχολιό για την ανάπλαση που εκείνος επιχείρησε και θυμίζοντάς του το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και την απόφαση του ΣτΕ. Ενώ τέλος αναρωτήθηκε με νόημα αν μερικοί στο δημοτικό συμβούλιο θα ψηφίσουν τη μελέτη, όταν έρθει με όλες τις εγκρίσεις.

Με δεδομένο πάντως πως υπάρχει ήδη καθυστέρηση αρκετών μηνών στην έγκριση της μελέτης από το Δασαρχείο Αγρινίου, το αν οι υποδείξεις του Δασαρχείου συνιστούν ριζική ή μερική αλλαγή της μελέτης είναι ένα κρίσιμο θέμα τουλάχιστον ως προς το χρόνο, αφού αν μιλάμε για ριζική αλλαγή, τότε λογικά αυτή θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο…