Το Μεσολόγγι τίμησε τον αρχηγό του Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα

Η μνήμη του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα τιμήθηκε χθες Τετάρτη 28 Μαρτίου, με πομπή και τελετή που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» και τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Διέξοδος». Συμμετείχε επίσης, ο Όμιλος Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος».
Η πομπή κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχιμ. Επιφάνειο Καραγεώργο, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός» Δημ. Φωλιά και το μουσικό αφιέρωμα στον Αθανάσιο Ραζη-Κότσικα με τα βραβευμένα και μελοποιημένα ποιήματα του ποιητικού διαγωνισμού με τίτλο «Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας, ο Αρχηγός, ο Ήρωας».
Η μελοποίηση των ποιημάτων έγινε από τους Λουκά και Ανδρέα Αδαμόπουλο (Πιάνο Ανδρέας Αδαμόπουλος και τραγούδι Αλίκη Ζαφείρη).
Την πομπή που ξεκίνησε από το ιστορικό μουσείο «Διέξοδος» με την παράδοση των όπλων από τον κ. Νικόλαο Κορδόση, ακολούθησαν ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθάγγελος Κότσαλος, ο Δ/της του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Δ. Σπύρου, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου. Η Ημέρα Μνήμης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αθανασίου Ραζή-Κότσικα.

View post on imgur.com