“Παρκαρισμένα” στα διαμερίσματα Τσικνιά τα έπιπλα που τάχα θα δίνονταν σε Νοσηλευτική & ΚΨΥ…

Δεν έχει τέλος η πρόκληση…

Ο πρώην διοικητής έλεγε πως αγόρασε καινούργια έπιπλα για να δοθούν τα παλιά στην Νοσηλευτική Σχολή και το ΚΨΥ, τελικά τα έπιπλα βρέθηκαν “παρκαρισμένα” στα διαμερίσματα Τσικνιά…

Όταν το περασμένο καλοκαίρι το ΑγρίνιοCulture.gr αποκάλυπτε τη δαπάνη ποσού της τάξης των 10.000 ευρώ για την αναδιαρρύθμιση και την επίπλωση με καινούργια έπιπλα του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου η πρόκληση ήταν αυτονοήτη: τέτοιες δαπάνες δεν συνάδουν με το κλίμα της εποχής, την ώρα που η κυβέρνηση διατείνεται πως κάνει τιτάνιο αγώνα για να ανορθώσει το σύστημα υγείας και οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν για την ανόρθωση αυτή είτε μέσω των δυσβάστακτων εισφορών, είτε μέσω των περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ο τότε διοικήτης του Νοσοκομείου Δ. Μιχάλης είχε δικαιολογήσει μέσω facebook την αγορά νέων επίπλων για το γραφείο του λέγοντας πως «αυτά αγοράστηκαν γιατί τα προηγούμενα έπιπλα (γραφεία, καναπέδες, καρέκλες, βιβλιοθήκες) έπρεπε να πάνε στα νέα γραφεία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και στη Νοσηλευτική Σχολή». Ωστόσο σήμερα τα έπιπλα αυτά βρίσκονται αποθηκευμένα και εν αχρηστία στα διαμερίσματα του κληροδοτήματος Τσικνιά. Κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρόκληση.

ΠαπαδόπουλοςΑυτό επιβεβαίωσε ο νυν διοικητής των Νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλος μιλώντας στην κάμερα του ΑγρίνιοCulture.gr. “Δεν συμφωνούσα και δεν συμφωνώ με την επιλογή αυτή, η κοινωνία έχει άλλα προβλήματα και άλλες ανάγκες” σχολιάζει μάλιστα ο Π. Παπαδόπουλος και προσθέτει πως τα επίπλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες. Επίσης όσον αφορά τις δωρεές τραπεζικών ιδρυμάτων, με αφορμή τέτοια δωρεά που μετατράπηκε από τον πρώην διοικητή σε στεγάστρο αποκλειστικά για τα αυτοκίνητα του διοικητή και των διευθυντών του Νοσοκομείου Αγρινίου, ο Π. Παπαδόπουλος δηλώνει ότι “οποιαδήποτε διαπραγμάτευση γίνει, θα έχει να κάνει με δωρέες που έχει άμεσα ανάγκη το νοσοκομείο είτε σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, είτε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τη βελτίωση της παροχής υγείας”. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου η διαπραγμάτευσή του με τραπεζικό ίδρυμα θα έχει ως κέρδος για το Νοσοκομείου τη δωρεά μιας οδοντιατρικής έδρας και ένα πάγιο ποσό με το οποίο θα μπορεί το Νοσοκομείο να καλύπτει μικρές ανάγκες της καθημερινότητας.