Με τα σκουπίδια του Αιγίου θα “γεμίσουν” και… τα ταμεία των ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας

Σύντομα μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, όπου εγκρίθηκαν οι σχετικές προγραμματικές συμβάσεις, θα αρχίσουν να έρχονται τα σκουπίδια του Αιγίου στους ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας. Ο δήμος Αιγιάλειας, όπως είναι αναμενόμενο, θα κληθεί να βάλει αρκετά το χέρι στην τσέπη του για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και τη χρήση των ΧΥΤΑ.

Ειδικότερα, 700.000 ευρώ θα δοθούν στους ΧΥΤΑ για την είσοδό σ’ αυτούς των οχημάτων με τα σκουπίδια της Αιγιάλειας, ενώ περί τις 600.000 ευρώ έχει υπολογιστεί το κόστος μεταφοράς. Ειδικότερα, ο δήμος Αιγιάλειας θα πληρώσει 341.000 ευρώ για τη χρήση του ΧΥΤΑ Παλαίρου, 174.000 ευρώ για τη χρήση του ΧΥΤΑ Στάρου, 93.000 ευρώ για τη χρήση του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου και 62.000 ευρώ για τη χρήση του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος για τη χρήση του ΧΥΤΑ φαίνεται ότι είναι κατά τι αυξημένο. Για παράδειγμα, οι Αιγιώτες θα πληρώσουν 40 ευρώ τον τόνο για τα σκουπίδια που θα έρθουν στο ΧΥΤΑ Στράτου, τη στιγμή που το κόστος είναι αρκετά μικρότερο για τη χρήση του ΧΥΤΑ για τα σκουπίδια της περιοχής των δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας.