Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ ποτέ δεν ζήτησε τόσο βαθιές περικοπές στην Ελλάδα

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 – Προσοχή στα μυστικά και τις παγίδες Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2018 – Προσοχή στα μυστικά και τις παγίδες

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ουδέποτε ζήτησε τις επιπρόσθετες, βαθιές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, δήλωσε η γενική διευθύντρια του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ, πετώντας το μπαλάκι τις ευθύνης στην ελληνική κυβέρνηση και στους Ευρωπαίους εταίρους.
Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως σε πολλές περιπτώσεις οι θετικές επιδόσεις έχουν επιτευχθεί ερήμην των συμβουλών του ΔΝΤ για εναλλακτικές λύσεις.

«Τόσα πολλά έχουν περικοπεί», επισήμανε η κ. Λαγκάρντ, κατά την εαρινή σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε πως η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.Από εκεί και πέρα δεν θέλησε να να δεσμευθεί για χρηματοδοτική συμμετοχή του οργανισμού στο ελληνικό πρόγραμμα ή για ανάμειξή του στην μετα-Μνημονιακή περίοδο, σημειώνοντας πως τυχόν εμπλοκή του οργανισμού θα πρέπει να γίνει με βάση τους κανόνες του.

πηγή : eleftherostypos.gr