Φρουρά στον Τρούμαν (Άγαλμα)

ΣολτάτοςΓια την αντιγραφή
Γιώργος Β. Σολτάτος

Ημερήσια Διαταγή
Επειδή υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες, ότι αιμοσταγείς κομουνιστές, φέροντες αντί κονσερβοκούτια, ηλεκτρικά πριόνια, θα επιτεθούν για να κατεδαφίσουν το άγαλμα του ηγέτη των ελευθέρων ανθρώπων, Τρούμαν, που βρίσκεται στην Αθήνα, εκδίδω την παρακάτω ημερήσια Διαταγή για την φύλαξη του.
Σκοπιά : Από το Πρωί μέχρι το μεσημέρι : Δεξιά του αγάλματος θα τοποθετηθεί ο σ. Φίλης, συνεπικουρούμενος από τους 53!!. ‘Αριστερά ο σ. Σκουρλέτης συνεπικουρούμενος από τους Πασοκογενείς (Κουρουμπλη κλπ.). Από το Μεσημέρι μέχρι αργά την νύκτα : Δεξιά του αγάλματος θα τοποθετηθεί ο σ. Σταθάκης, συνεπικουρούμενος από του κάθε είδους καθηγητές, πανεπιστημιακούς και τεχνοκράτες!!! Αριστερά ο σ. Παππάς, συνεπικουρούμενος από τους σ. μετακλητούς κυρίως στελέχη της Νεολαίας μας. .Από αργά το βράδυ μέχρι το Πρωί την φύλαξη του αγάλματος αναλαμβάνει ο σ. Πολάκης. (Αυτός σαν Κρητικός καθαρίζει μόνος του). ‘Άλλωστε του ταιριάζει το Γερμανικό «Νούμερο».
Ο σ. Κατρούγκαλος αποκλείεται ως δηλώσας κομουνιστής που μπορεί να κινηθεί υπογείως και να μας δημιουργήσει θέμα.
Καθήκοντα περιπολάρχη θα ασκεί ο σ. Πρωθυπουργός. Αξιωματικός Υπηρεσίας ο σ. Φλαμπουράρης.
Το γραφείο τύπου αναλαμβάνει ο «Δημοσιογράφος» Σωτήρης Καψώχας, γνωστός για τους αγώνες του στην ΕΡΤ, ενάντια σε κάθε πολιτικό αντίπαλο της Κυβέρνησης και ειδικά των κομουνιστών.
Ο Διοικητής – Γραμματέας
Ζαχαριάδης Κώστας.