Η όπερα «Σταχτοπούτα» από τη Νέα Υόρκη στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

photoken7@mac.com

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Oμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2017-18 ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ “THE MET: LIVE IN HD”

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΟΠΕΡΑ «ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ» ΤΟΥ JULES MASSENET
Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ JOYCE DI DONATO ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ MET
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:55 ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΑΠΟ ΤΟ LINCOLN CENTER ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μετά από μια επιτυχημένη σεζόν προβολών των συγκλονιστικών παραστάσεων όπερας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ολοκληρώνει για φέτος τις μεταδόσεις του με την «Σταχτοπούτα», του Massenet.
Το κλασικό παραμύθι έγινε όπερα και έτσι η «Σταχτοπούτα» κάνει πρεμιέρα στη Met το Σάββατο 28 Απριλίου στις 19:55, υπό τη διεύθυνση του Bertrandde Billy. Η σκηνοθεσία είναι του Laurent Pelly, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει στη Met την Κόρη του Συντάγματος του Donizetti και την Μανόν του Massenet.
Πρωταγωνιστεί η αγαπημένη στο Ελληνικό κοινό Joyce Di Donato, προσθέτοντας έναν ακόμα ρόλο στο μεγάλο ρεπερτόριο της στη Met. Μάλιστα έχει ερμηνεύσει την Σταχτοπούτα με μεγάλη επιτυχία και στο Grand Teatre del Liceu, στη Santa Fe Opera, και στη Royal Opera στο Covent Garden. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Alice Coote ως Γαλάζιο Πρίγκιπα, τη Stephanie Blythe σαν την κακιά μητριά Μαντάμ ντε λα Αλτιέρ, την Kathleen Kim σαν Νεράιδα και τον Laurent Naouri σαν Παντόλφ.
Η Σταχτοπούτα ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden στο Λονδίνο, το Gran Teatre del Liceu στη Βαρκελώνη, το Théâtre Royal deLa Monnaie στις Βρυξέλλες, και την Opéra de Lille. Η σπάνια αυτή παραγωγή ανέβηκε για πρώτη φορά στη Santa Fe Opera και θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Met.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου βρίσκεται ανάμεσα στους χώρους Πολιτισμού που φιλοξενούν τις παραστάσεις της Μet, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τα Δημοτικά Θέατρα Αλεξανδρούπολης και Μυτιλήνης, η Ιόνιος Ακαδημία στην Κέρκυρα, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, κ.α.
Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στις 19:55
Διάρκεια: (2ώρες & 47 λεπτά με 1 διάλειμμα 30 λεπτών)
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15 €
Φοιτητικό/Άνεργοι/Παιδιά κάτω των 15 ετών: 10 €
Κρατήσεις εισιτηρίων:
Τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο: 26410- 21158 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.
Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Ταμείο του θεάτρου την ημέρα της μετάδοσης το ( Σάββατο 28-04-2018 από τις 18.00 –20.00 )
Τηλ.Ταμείου:26410 -56135
Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα το 2011, είναι η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.