Λύτρωση από την «άσπρη βούλα» για Παναιτωλικό

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλαντ Μοράρ ο Παναιτωλικός κέρδισε με 1-0 την Λαμία στο Αγρίνιο και έχει ακόμα ελπίδες για μια θέση στην πεντάδα.

Ο Παναιτωλικός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση, ωστόσο, δεν μπορούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Η Λαμία, από την πλευρά της, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο. Παρ’ όλα αυτά, δεν διέτρεχε κίνδυνο, γιατί δεν άφηνε κενούς χώρους και αμυνόταν σωστά. Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο εικοσάλεπτο και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν μια κίτρινη κάρτα στον Ασίγκμπα. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο υπόλοιπο «κομμάτι» του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, προκειμένου να πετύχουν το γκολ και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται με κάθε τρόπο. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου 45αλεπτου, τα «καναρίνια» προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Μοράρ, που πέρασε δύο αντιπάλους, αλλά η μπάλα κόντραρε.

Στην επανάληψη η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες με την Λαμία να προσπαθεί με… νύχια και με δόντια να κρατήσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Τελικά δεν τα κατάφερε αφού στο 75ο λεπτό, ο Ασίγκμπα ανέτρεψε τον Ντίας μέσα στην περιοχή, ο Μοράρ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Ουρουγουανός μπορούσε να κάνει το 2-0 για τον Παναιτωλικό στο 85′ αλλά το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Ο Μπάμπης Τεννές είδε την ομάδα του να τελειώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες καθώς ο… μοιραίος που έκανε και το πέναλτι Μαρκ Ασίγκμπα, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Παναιτωλικός Τραϊανός Δέλλας: Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκούς, Μαρινάκης (84’ Γιαννιώτης), Ρότσα (70’ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας, Ρόσα (90’ Χαντάκιας), Μάζουρεκ, Μπράβο.
Λαμία Μπάμπης Τεννές: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος (76’ Φράγκος), Παντελιάδης, Τζεμιά, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Ακόστα, Μπουλουλής, Μπούντνικ (57’ Κουτρομάνος), Τσούκαλος, Μπλάζιτς (26’ Αντρόνικ).