Άσκηση της Πυροσβεστικής Αγρινίου: Φωτιά σε ξενοδοχείο και απεγκλωβισμός ατόμων [pics+video]

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητάς τoυς απέδειξα σήμερα με την ετήσια άσκηση αντιμετώπισης αστικής πυρκαγιάς (με κωδική ονομασία «Ξένιος Δίας ΙΙ») τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου.

Η άσκηση έγινε σε σε συνεργασία με την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου, το ΕΚΑΒ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον Ανεξάρτητο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της στο ξενοδοχείο Marpessa που βρίσκεται στην οδό Παπαστράτου. Σύμφωνα με το «σενάριο» της άσκησης προκλήθηκε πυρκαγιά στο υπόγειο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Συγκεκριμένα, η άσκηση προέβλεπε την κατάσβεση της φωτιάς πριν αυτή επεκταθεί στους ορόφους του ξενοδοχείο, καθώς και τον απεγκλωβισμό ατόμου από τον τρίτο όροφο και ενός ακόμη που είχε εγκλωβιστεί στο υπόγειο πάρκινγκ.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ανέφερε σκοπός της άσκησης ήταν μεταξύ άλλων η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου αλλά και του προσωπικού του ξενοδοχείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στον χώρο του Ξενοδοχείου, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων του Ξενοδοχείου, η συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος δηλαδή του προσωπικού της Π.Υ. της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ κτλ και η εξακρίβωση τυχόν των ελλείψεων και αδυναμιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.

View post on imgur.com