Ομιλία του Νίκου Μωραΐτη στο Καινούργιο

Σε πολιτική συγκέντρωση της ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Καινούργιο Τριχωνίδας, μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ. Με θέμα: «Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», θέλοντας να κάνουν γνωστή τη θέση του ΚΚΕ για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκεται και η χώρα μας για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου.

Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι διεθνείς εξελίξεις, οι πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονιά μας, εκφράστηκε η ανησυχία για εμπλοκή της χώρας μας σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά και η αγανάκτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που δημιουργούν μια ζοφερή καθημερινότητα για όλους.

Ο Ν. Μωραΐτης ανέλυσε την κατάσταση, τις αιτίες που δημιουργούν αυτό το ανασφαλές διεθνές περιβάλλον που δεν είναι άλλες από τον ανταγωνισμό για τα κέρδη από ισχυρούς μονοπωλιακούς κολοσσούς, τις πολιτικές της ΕΕ που μήτρα έχουν τις ίδιες αιτίες. Ανέλυσε ακόμα τις θέσεις του ΚΚΕ για όλα αυτά, καθώς και τη διέξοδο που προτείνει με την πολιτική του πρόταση.

Αναφερόμενος στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημείωσε ότι αυτό σημαίνει συμμετοχή στο μοίρασμα της περιοχής μέσω των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, των οποίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι «σημαιοφόρος». Συμπλήρωσε ότι αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη, διότι κινδυνεύουμε να συρθούμε σε ένα γενικευμένο πόλεμο για να μοιράσουν αυτοί που έχουν τον πλούτο την περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν εναντίον του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή και να χαράξουν το δικό τους δρόμο.