Πρώτο βραβείο για μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στο μαθητικό διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος»

Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιδί & Κινηματογράφος»!
Σινεφίλ παιδιά εμπνέονται από τη Μοντέρνα Τέχνη! Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιδί & Κινηματογράφος» ολοκληρώθηκε και το ΣΙΝΕΜΑ παρουσιάζει τις 13 μικρού μήκους που αποτελούν την τελική επιλογή!
Βασισμένα στους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης των 19ου και 20ού αι., Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ, μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα εμπνεύστηκαν μικρού μήκους με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία! Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τους καλλιτέχνες γνωρίζοντας τα βιωματικά ερεθίσματα, τις τεχνοτροπίες, τα έργα τους και τα κοινά σημεία αναφοράς τους και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν μία ταινία μικρού μήκους με εργαλείο το animation.
Παιδιά από 5-12 ετών (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) δούλεψαν ομαδικά για το γύρισμα της ταινίας και μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές, οι ειδικές στην τεχνική της κινούμενης εικόνας κ.κ. Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου επέλεξαν τις ταινίες που πληρούσαν τα βασικά κριτήρια και ξεχώρισαν σε σχέση με άλλες.

Οι ταινίες διεκδικούν βραβεία τριών κατηγοριών (Σεναρίου, Εικόνας και Σκηνοθεσίας) και θα ανακοινωθούν το Σάββατο 21 Απριλίου. Φορείς και συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης – ΜοΜΑ, η Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr), το Ευγενίδειο Ίδρυμα, το OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού και ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ.

Οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Κουτσοκώστα Παρασκευή και Περεπή Παναγιώτα πήραν το ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΑΣ με το ομαδικό έργο με τίτλο «Η τέχνη δίνει φτερά»