Οι “δημοτικοί προβληματισμοί” Γιαννόπουλου – Διαμαντόπουλου

Υπάρχει ακόµα πολύς δρόµος… μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019, οπότε και θα στηθούν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές. Όμως για το δήμο Μεσολογγίου ποτέ δεν είναι νωρίς! Ίδιως τώρα που οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική -αν δεν προλάβει ο Μητσοτάκης να την ξεψηφίσει- έχει ανοίξει η όρεξη πολλών στο Μεσολόγγι. Αν μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο το γεγονός ότι με το προηγούμενο σύστημα υπήρχαν οκτώ υποψήφιοι δήμαρχοι στο Μεσολόγγι, τώρα με την προοπτική της απλής αναλογικής θα γίνει μάλλον χαμός.

Στο δρόμο λοιπόν για τον Οκτώβριο του 2019 υπάρχουν ήδη διεργασίες και προετοιμασίες για την κούρσα της δημαρχίας. Πρόσφατα ο Κώστας Λύρος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αιτωλικού παλαιότερα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Πρόσφατα επίσης οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ντίνος Γιαννόπουλος και Σπύρος Διαμαντόπουλος, πρώην συνεργάτες του δημάρχου Ν. Καραπάνου, δημιούργησαν στο facebook τους “Δημοτικούς Προβληματισμούς”, μία σελίδα μέσα από την οποία αποκτά και εξωστρέφεια ο εδώ και καιρός κοινός βηματισμός τους στις συνεδρίασεις του δημοτικού συμβουλίου. “Μετά από πολλές ώρες συζήτησης καταλήξαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια σελίδα στο facebook μέσα από στην οποία θα δημοσιεύουμε τις απόψεις μας τόσο για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας του Δήμου όσο και για θέματα αναπτυξιακά και προοπτικής. Επίσης θα δημιουργήσουμε και κάποιες μικρές δημοσκοπήσεις για να καταγράψουμε τις τάσεις σε διάφορα θέματα και να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Γιαννόπουλος και Διαμαντόπουλος και προσθέτουν πως “ο τελικός στόχος είναι να αλληλεπιδράσουμε όλοι μαζί διερευνώντας τι ακριβώς θέλουμε για το Δήμο μας”.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αμφότεροι θα βρεθούν στην κούρσα των δημοτικών εκλογών, χωρίς να είναι βέβαιο από ποια θέση και με ποιους. Το βέβαιο πάντως είναι πως στο ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς στο Μεσολόγγι ήδη καταγράφονται διεργασίες και πολλοί πιστεύουν πως οι τελικές αποφάσεις των Διαμαντόπουλου – Γιαννόπουλου θα παίξουν ρόλο. Ίσως μεγαλύτερο από ό,τι πιστεύει κανείς…