Η “ΔΡΩ” και ο Δήμος Αγρινίου γιορτάζουν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με διαδραστική διαδρομή

Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
Τα Μουσεία σήμερα, ως σύγχρονοι πολιτιστικοί φορείς, έχουν κομβική παρουσία στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες επικοινωνίας που δημιουργούνται μέσω αυτού. Διεθνώς και στην Ελλάδα τα μουσεία επιδιώκουν να συμμετέχουν δημιουργικά σε πολλά και διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα, γιατί η συνεχής διεύρυνση του μουσειακού κοινού επιβάλλει διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, αλλά και συνέργειες με κοινωνικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Επίσης, αναδύεται όλο και περισσότερο ο καίριος ρόλος του διαδικτύου για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας, της μουσειακής πληροφορίας και των αξιών που διέπουν τη λειτουργία του σύγχρονου μουσείου.

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το θέμα «Μουσεία και (δια) δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, η «ΔΡΩ – Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία», σε συνεργασία με τον Δήμου Αγρινίου, διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου δράσεις με τίτλο «διαΔΡΩμή | International Museum Day 2018».

Στόχος των δράσεών μας είναι να προβάλουμε ενεργά τη βασική αρχή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων: «τα μουσεία πρέπει να είναι φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μάθησης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων […] ανοιχτοί στο κοινό, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανάπτυξής της».

Οι δράσεις μας απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και στρέφονται γύρω από πέντε κύριους άξονες:
-Οργανωμένη περιήγηση σε κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στην πόλη. Στο κάθε κτίριο ένας ειδικός θα περιμένει τους επισκέπτες για να τους ενημερώσει για τα κτίρια αυτά.
-Περιήγηση με δίτροχα μέχρι το Αρχαίο Θέατρο Στράτου.
-Συζήτηση στη Γλυπτοθήκη του Καπράλου για τον ρόλο του σύγχρονου μουσείου.
-Έκθεση καλλιτεχνικών έργων στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγρινίου.
-Η ημέρα θα κλείσει με συναυλία των «Blues Bash» στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ΔΡΩ στο drw.k.p.ait@gmail.com ή να επισκεφθείτε το site μας www.drw.gr
Σας προτρέπουμε να αποκτήσετε το δωρεάν ηλεκτρονικό σας εισιτήριο μέσω του https://www.eventbrite.com/e/international-museum-day-2018-tickets-45948936506

Σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης μας και να χαρούμε τους χώρους πολιτισμού της!