«Κλεισθένης 1»: Στα άκρα η κόντρα ΥΠΕΣ – ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση του υπουργείου Εσωτερικών με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης μετά τα όσα συνέβησαν στη Βουλή αλλά και την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ υΠΕΣ με ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Γ. Πατούλης κατήγγειλε το γεγονός ότι ενώ το σημερινό ραντεβού με τον υπουργό Εσωτερικών ήταν στις 11 την τελευταία στιγμή ο κ. Σκουρλέτης, στον οποίο επιτέθηκε προσωπικά, το μετακίνησε στις 2 (σ.σ. οι αιρετοί πήγαν στο ΥΠΕΣ αλλά βρήκαν κλειστή την πόρτα) και στη συνέχεια στις 3, με αποτέλεσμα τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η ΕΝΠΕ να μην προσέλθουν, θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν προσβάλλουν τους αιρετούς. «Δεν θέλουν να κάνουν διάλογο. Φάνηκε και από τη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης επικαλούμενος τα δύο γεγονότα. Και πρόσθεσε: «Σήμερα εκδιώχθηκε η Αυτοδιοίκηση από το υπουργείο Εσωτερικών και την Βουλή».

Πάντως, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών μιλώντας στην aftodioikisi.gr έδιναν διαφορετική εκδοχή των γεγονότων υποστηρίζοντας ότι «δεν κλείσαμε την πόρτα -ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ καθυστέρησαν στο ραντεβού». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ πρότεινε να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, πρόταση με την οποία συντάχθηκε αρχικά ο επικεφαλής του «πράσινου» «Αυτοδιοικητικού Κινήματος» Α. Κοιμήσης και στη συνέχεια και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η ΚΕΔΕ σε συνεννόηση και με την ΕΝΠΕ θα στείλει «επιστολή στον πρωθυπουργό ώστε να ζητήσουμε την παρέμβασή του».

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης πρότεινε επίσης:
-Τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για να επεξεργαστεί τις προτάσεις της ΚΕΔΕ, πρόταση με την οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις.
-Επικοινωνία των θέσεων της ΚΕΔΕ με σποτάκια στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
-Οδοιπορικό στις ΠΕΔ.
-Ανάλογα με τις εξελίξεις να βάλουν οι αιρετοί μαύρες σημαίες στα δημαρχεία.

πηγή : aftodioikisi.gr