Η 6η ΥΠΕ δεν θέλει…

Παρά τη πολύ μικρή ενίσχυση του προσωπικού στα Νοσοκομεία, η 6η ΥΠΕ δεν μπόρεσε -μέχρι τώρα τουλάχιστον- να επιλύσει κανένα από τα μείζονα προβλήματα των νοσοκομείων που εποπτεύει. Βεβαίως μπορεί να υπάρχουν ευθύνες και στις κατά τόπους διοικήσεις των Νοσοκομείων, αλλά ο ρόλος της ΥΠΕ είναι εποπτεύοντας να επιλύει τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Το κορυφαίο, ίσως, παράδειγμα είναι αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με την αναστολή όλων των χειρουργικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, του τριτοβάθμιου νοσοκομείου της Δυτικής Ελλάδας. Και έπονται παραδείγματα, όπως αυτό της παθολογικής κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου ένας γιατρός καλείται να εφημερεύσει σε μία κλινική με 50 ασθενείς και ταυτόχρονα να είναι χειριστεί και τα όποια περιστατικά προκύψουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η 6η ΥΠΕ έχει τη δυνατότητα, αν ήθελε, να λύσει σε ένα βαθμό το πρόβλημα των ΤΕΠ με τη βοήθεια των αγροτικών ιατρών και ιατρών γενικής ιατρικής από τα Κέντρα Υγείας. Είναι κάτι που προβλέπεται σε περυσινή Υπουργική Απόφαση και θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως η 6η ΥΠΕ δεν θέλει…