24 χρόνια μετά τη μεταφορά της Σχολής από το Αγρίνιο στην Πάτρα

Τις υποδομές του στην Πάτρα αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο Πατρών. Σε φάση δημοπράτησης βρίσκονται πια τα κτίρια για την Οικονομική Σχολή, το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και το τμήμα της Ιατρικής. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 18 εκατ.ευρώ και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Η μερίδα του λέοντος θα πάει στην κατασκευή του κτιρίου για την Οικονομική Σχολή καθώς προβλέπεται να κατασκευαστεί τριώροφο κτίριο 5.460 τ.μ.

Πρόκειται για την Σχολή που το 1996 μεταφέρθηκε εν μία νυκτί από το Αγρίνιο στην Πάτρα και μέχρι σήμερα στεγάζεται σε προκάτ… Το έργο υπολογίζεται θα είναι έτοιμο προς χρήση το Σεπτέμβριο του 2020. Δηλαδή περίπου 24 χρόνια μετά τη μεταφορά της Σχολής από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Όσο για τα τμήματα που εδρεύουν στο Αγρίνιο και ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών από άποψη υποδομών το μεγάλο τους πρόβλημα είναι οι υποδομές φοιτητικής μέριμνας, που εκλείπουν. Αλλά το θέμα αυτό φαίνεται δυστυχώς ότι δεν είναι της παρούσης… Ούτε για το Πανεπιστήμιο Πατρών, ούτε για την Κυβέρνηση φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα. Στη παρούσα συγκυρία τα τμήματα του Αγρινίου “χαροπαλεύουν” για το αν θα ταιριάξουν με τη Σχολή Γεωπονικών και Θαλασσίων Επιστημών που εξαγγέλθηκε από την Κυβέρνηση και άρα για το αν το μέλλον τους θα είναι στο Αγρίνιο ή κάπου άλλου…