Παρεμβάσεις 8,2 εκ € για 17 έργα αγροτικής οδοποιίας στην Δυτική Ελλάδα

17 έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 8,2 εκ € εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020), με απόφαση που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Πρόκειται για προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους Δήμους της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τα έργα θα αρχίσουν να υλοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα, από τους Δήμους.Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν σε 4,1 εκ ευρώ. Ωστόσο, οι ανάγκες της Περιφέρειάς μας είναι πολύ υψηλότερες. Το ποσό των εντάξεων που εξασφαλίστηκε είναι διπλάσιο, δηλαδή 8,2 εκ ευρώ.

«Στόχος μας είναι η βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κατοίκων αγροτικών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας. Η βελτίωση της πρόσβασης των παραγωγών στην γεωργική γη, στις καλλιέργειές τους, αλλά και στις κτηνοτροφικές μονάδες είναι σημαντική. Πρόκειται για υποδομές που στηρίζουν τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και συνδέονται με την ανάπτυξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας
Μέσω της δράσης επιτυγχάνεται:
– η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων,
– η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων,
– η ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου,
ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των εκμεταλλεύσεων με θετικές επιπτώσεις στο γεωργικό εισόδημα.
Υπενθυμίζεται ότι εκχωρήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας στις Περιφέρειες η Δράση για την Επέκταση και Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρίνεται άμεσα στην ανάγκη για ενίσχυση του υφιστάμενου αγροτικού δικτύου.
Σε άλλο αρχείο επισυνάπτεται ο οριστικός πίνακας των 17 έργων αγροτικής οδοποιίας.