Στις 27 Ιουνίου οι εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στο ΔΣ του Νοσοκομείου

Εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή 25/5 η πρόσκληση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας για τις εκλογές, που αφορούν την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων, εργαζομένων και γιατρών, στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Η διεξαγωγή των εκλογών ορίστηκε για την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, με κάλπες που θα στηθούν τόσο στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όσο και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, μετά από σχετική υπόδειξη του ΣτΕ. Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας ακύρωσε την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, που είχε λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2016, μετά από προσφυγή των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κατά της διαδικασίας, που δεν περιλάμβανε κάλπη στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου τότε είχαν μιλήσει για καταπάτηση κάθε έννοιας Δημοκρατίας και είχαν προσπαθήσει να στηθεί κάλπη και στο Μεσολόγγι, ώστοσο προσέκρουσαν στην επιμονή της εφορευτικής επιτροπής, η οποία όπως καταγγέλλονταν τότε πραγματοποίησε την εκλογική διαδικασία με νόμο προ… της διασύνδεσης των νοσοκομείων και παρά την απόφαση του ΔΣ των νοσοκομείων καθώς και την υπόδειξη από την 6η ΥΠΕ να στηθεί και δεύτερη κάλπη στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Πλέον οι εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων και των γιατρών στο ΔΣ των Νοσοκομείων θα γίνει νόμιμα με κάλπες τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στο Μεσολόγγι.