“Θέλω οκτώ χρόνια για να πάρω αυτά που παίρνανε σε ένα και παρόλα αυτά βάζουμε ένα λιθαράκι κάθε χρόνο”

“Θέλω οκτώ χρόνια για να πάρω αυτά που παίρνανε σε ένα και παρόλα αυτά καταφέρνουμε να βάζουμε ένα λιθαράκι κάθε χρόνο” με αυτή τη φράση ο Γ. Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την έναρξη του «Ελληνίς», έκλεισε έναν μίνι απολογισμό των παρεμβάσεων του δήμου σε σύγκριση με το έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών και των πόρων που είχαν στη διάθεσή του.

Εκ πρώτης όψεως μπορεί μία συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη του «Ελληνίς» να μην “προσφέρεται”, ωστόσο ο Γ. Παπαναστασίου επεκτάθηκε… δίνοντάς της σχεδόν προεκλογικό τόνο. Φέτος ο δήμος ανακατασκεύασε τους χώρους υγιεινής στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο, τα προηγούμενα χρόνια είχαν προηγηθεί η οθόνη προβολής, τα καθίσματα, το αναψυκτήριο. Ο δήμαρχος Αγρινίου ωστόσο πήγε και ένα βήμα παραπέρα σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις του δήμου στα σχολεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους άλλους χώρους πολιτισμού.

«Κάθε χρόνο βελτιώνουμε τις υποδομές μας, όταν τις παραλάβαμε ήταν, για να μην πω σε άθλια, σε ημιάθλια κατάσταση. Μιλάμε για πράγματα που αφορούσαν την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Τα σχολεία ήταν σε τραγική κατάσταση και έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις, οι αθλητικοί χώροι, με πρώτο το ΔΑΚ, ήταν επίσης σε άθλια κατάσταση, όπως επίσης το ΔΗΠΕΘΕ, το «Άνεσις» και το «Ελληνίς». Κάθε χρόνο όμως τα βελτιώνουμε, παρόλο που δεν υπάρχουν χρήματα. Σήμερα ο δήμος εισπράττει για έργα το ένα όγδοο που εισέπρατταν ο δήμος Αγρινίου και οι υπόλοιποι καποδιστριακοί δήμοι τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.