Αν τα γραπτά μένουν, τα αποτελέσματα παρα-μένουν…

Έκτοτε δεν έχω καμία ενημέρωση, είπε η μέχρι το 2014 αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών Κωνσταντίνα Κατσαρή και σταμάτησε τη διηγήσή της σε σχέση με τη δωρεάΠαναγόπουλου στη περίοδο 2003-2005. Λες και τα μετέπειτα χρόνια ήταν απούσα από το Αγρίνιο… Ήταν βέβαια “απούσα” από άποψη παραγωγής έργου στο δήμο Αγρινίου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σε κάθε περίπτωσε δεν φαντασιώθηκε όλη η πόλη τη δωρεά των Αφων Παναγόπουλου, για να ισχυρίζεται λίγο – πολύ η Κ. Κατσαρή και ο Π. Μοσχολιός ότι δωρεά δεν υπήρξε ποτέ ή πως αργότερα ακούσαμε πως βρίσκονταν στο κτίριο του ΕΟΚ.

Ίσως όμως η τέως αντιδήμαρχος να είχε τους λόγους της, τους πολιτικούς, να σταματήσει τη διήγησή της στην περίοδο που θήτευσε στα δημοτικά δρώμενα του Αγρινίου στο πλευρό του Θ. Σώκου. Ίσως να ήθελε για τα μετέπειτα χρόνια από το 2007 να δώσει λόγο ο Π. Μοσχολιός.

Σε κάθε περίπτωση η Κ. Κατσαρή δηλώντας υπερήφανη για τις επιστολές που έστελνε το 2003 και τις οποίες ανέγνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων. Και αυτό γιατί η ουσία των επιστολών της τέως αντιδημάρχου είναι πως τότε το Πνευματικό Κέντρο ζητούσε την παράχωρηση του τεχνολογικού και αρχειακού υλικού των Καπναποθηκών Παναγόπουλου, αλλά η εταιρεία των Αφων Παναγόπουλου εμπιστεύτηκε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και όχι το δήμο Αγρινίου…