Συνάντηση ενημέρωσης για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Κατανοώντας ότι η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων βλάπτει όχι μόνο την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και την υγεία των καταναλωτών αλλά και την ίδια την υγεία των αγροτών, το αρμόδιο υπουργείο θέσπισε την απαίτηση συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εμπορία τους από καταστήματα λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων.

Η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου αποτελεί έγγραφη γνωμάτευση ως προς την αναγκαιότητα χρήσης και εκδίδεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για τη λιανική πώληση ενός ή περισσοτέρων γεωργικών φαρμάκων. Η εφαρμογή είναι υποχρεωτική από 19 Σεπτεμβρίου 2017 ενώ διατίθεται δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την ανάγκη ενημέρωσης καθώς και για την ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν προκύψει, όπως και προτάσεων βελτίωσης του μέτρου, ο Σύνδεσμος Γεωπόνων Νομού Αιτωλίας και Ακαρνανίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σας καλούν σε συνάντηση ενημέρωσης την Δευτέρα 18 Ιουνίου
και ώρα 19:30 στο Ξενοδοχείο ‘Εσπέρια’ στο Αγρίνιο.