“Δεν τίθεται θέμα ευθύνης για τη διαφυγή”

Η Ελληνική Αστυνομία καταδιώκει εδώ και 48 ώρες τον βουλευτή της Χ.Α Κ. Μπαρμπαρούση και δεν μπορεί να το πιάσει. Δεν μπορεί όμως να τον πιάσει ή δεν θέλει να το πιάσει.

Πως το κατάφερε αυτό η Ελληνική Αστυνομία, ένας θεός ξέρει… Καταδιώκει ένα αυτοκίνητο μέσα σε ένα κλειστό αυτοκινητόδρομο και δεν μπορεί να το σταματήσει… Βεβαίως η τοπική Αστυνομία εδώ στην Διεύθυνση Ακαρνανίας είναι ικανή για το χειρότερο, αφού μόνο για εφέ είναι. Πρόσφατα για μία χαζοεκδήλωση στο Παπαστράτειο κατέβηκε ένα στρατός αστυνομικών και τώρα που πρέπει να συλληφθεί κάποιος που διώκεται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, η αστυνομία τον χάνει μέσα από έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο….

Το τι πραγματικά έχει συμβεί ίσως να πρέπει να το διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές των ρεπορτάζ, σχετικά με την καταδίωξη του βουλευτή και την εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ να σχηματιστεί δικογραφία για τη καταδίωξη αυτή. “Διευκρινίζεται ότι για το αρχηγείο της ΕΛΑΣ δεν τίθεται θέμα ευθύνης των αστυνομικών για τη διαφυγή του Μπαρμπαρούση” είπαν σχεδόν όλα τα ρεπορτάζ του αθηναϊκού Τύπου.

Ο Μπαρμπαρούσης με το χουντικό παραλλήρημά του προσέφερε το αποπροσανατολισμό που χρειάζονταν η συζήτηση για το Σκοπιανό. Η κυβέρνηση από τη μια ζήτησε τη διώξή του, αλλά από την άλλη δεν μπορεί μέσω της ΕΛ.ΑΣ να τον συλλάβει. Και φυσικά “δεν τίθεται θέμα ευθύνης των αστυνομικών για τη διαφυγή του Μπαρμπαρούση”… Είναι πραγματικά μία win-win συμφωνία…