ΣΥΡΙΖΑ Υγείας: Το ΠΑΜΕ εκμεταλλεύεται την αγωνία του επικουρικού προσωπικού

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Για άλλη μια φορά και πολύ συντομα μάλιστα, παρακολουθούμε το ΠΑΜΕ να εκμεταλλεύεται την αγωνία του επικουρικού προσωπικού στον τομέα της Υγείας προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι πρωτοστατεί, αυτό και μόνο και ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Το θέμα με τους επικουρικούς εργαζόμενους έρχεται από πολύ μακριά, πολύ πριν εμφανιστούν η οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Ήταν ένας τρόπος να καλύπτονται τα υπαρκτά κενά των δομών Υγείας. Έτσι είχαμε εργαζόμενους που εκτελούσαν την σύμβασή τους και έφευγαν.
Για πρώτη φορά η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε και υλοποίησε την συνεχόμενη ανανέωση των συμβάσεων αυτής της κατηγορίας των εργαζομένων αναγνωρίζοντας εμπράκτως το σημαντικό τους ρόλο για την λειτουργία των δομών Υγείας.
Γνώριζαν εξ ‘αρχής ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με όλο το νομοθετικό-αντεργατικό οπλοστάσιο του «συστήματος».
Απέδειξαν ότι ήταν πολιτική επιλογή να συγκρουστούν με αυτό και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα πρώτα των εργαζομένων αλλά και των δομών Υγείας που στέκονται όρθιες και χάρη σε αυτούς.
Η τελευταία απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου που οδηγούσε σε άμεση λύση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού πήρε ΑΜΕΣΗ απάντηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που έστειλε εντολή προς όλες τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων για μη εφαρμογή της απόφασης και απαγόρευσης οποιασδήποτε λύσης σύμβασης και απόλυσης εργαζομένων.
Περιμένουμε δε και την νομοθετική ρύθμιση που θα βάλει τέλος σε όλη αυτή την θλιβερή ιστορία.
Το ζήτημα για εμάς είναι να προχωρήσουν στην άμεση προκήρυξη μονίμων θέσεων στις δομές Υγείας, κάτι που αναμένεται άμεσα.
Συνάδελφοι του ΠΑΜΕ, αν πρέπει βέβαια στο όνομα μερικών ψήφων για τις επικείμενες εκλογές για τους εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου να «εύχεστε» την υλοποίηση τέτοιων αποφάσεων προκειμένου να «δέσει» το πολιτικό σας αφήγημα περί κατάρρευσης του Ε.Σ.Υ., κατανοούμε την μέθοδο και την αγωνία σας, αλλά εμείς δεν την συμμεριζόμαστε και δεν την υιοθετούμε.
Τα προβλήματα της Υγείας και οι παθογένειες είναι υπαρκτές φτάνει μόνο να εστιάζουμε στα πραγματικά και όχι στα εικονικά !!!