Εκπαιδεύτηκαν οι νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του ΕΕΣ

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, και με την τεχνική υποστήριξη του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε εκπαίδευση 24 νοσηλευτριών και 3 γιατρών για τις ανάγκες κινητοποίησης και στελέχωσης της Υγειονομικής Μονάδας Έκτακτης Ανάγκης (ΥΜΕΑ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης Καταστροφών του Ε.Ε.Σ.

Οι νοσηλεύτριες που έλαβαν μέρος προέρχονταν από 10 Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. (Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Βέροιας, Αλεξάνδρειας, Αγρινίου, Κατερίνης, Λαμίας, Λάρισας και Πάτρας), από τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες Αθηνών και τον Τομέα Νοσηλευτικής. Επίσης, συμμετείχαν οι 3 γιατροί που εργάζονται στον Εκπαιδευτικό Υγειονομικό Σταθμό Ε.Ε.Σ. Αθηνών, στο πρόγραμμα συνεργασίας με τον Ισπανικό Ε.Σ. ( ECHO III).

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 2 έως 6 Ιουλίου 2018 και ήταν διάρκειας 40 ωρών. Οι 8 ώρες αφορούσαν άσκηση που περιελάμβανε στήσιμο δύο διαφορετικών τύπων σκηνών, οργάνωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ΥΜΕΑ και προσομοίωση υγειονομικής αντιμετώπισης τραυματιών.