Βρε καλώς τον Πάνο!!!

ΣολτάτοςΓράφει ο Γιώργος Β. Σολτάτος

Βρε καλώς τον Πάνο!!!
Πως απ’ τας μέρη μας;;; Πως και μας ξαναθυμήθηκες;;;;
Α!!! Κατάλαβα !!!! Ε ρε τι κάνει το σπάσιμο της Β’ περιφέρειας Αθηνών..
Λέτε να ξαναγεμίσουμε τουρίστες του Σαββατοκύριακου;;;
Θυμήθηκα.
Την Τετάρτη 2 Μάη 2018 ο Πάνος, ξαναβγήκε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ και είπε τα ίδια που αρκετά χρόνια επαναλαμβάνει.Το ότι δηλαδή είναι κεντροαριστερός, (άρα όχι σκέτος αριστερός), αντιδεξιός, (άρα δεν ψηφίζει δεξιές πολιτικές), κλπ.
Περίμενα εδώ και αρκετό καιρό κάποιον από τους παλιούς συντρόφους μου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αντιδράσει σε αυτά που συνέχεια λες, όλο και ποιο συχνά το τελευταίο καιρό και παρουσιάζεσαι σχετικά με το παρελθόν σου, ως περίπου ιδρυτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν το είδα.
Θα το κάνω γιατί κάποιοι (και σε αυτή την κατηγορία είσαι και εσύ Πάνο), όσο αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει αντίδραση στα λεγόμενα τους, σημαίνει και αυτόματη αποδοχή της ορθότητας τους.
Επειδή Πάνο ήμουνα και εγώ (όπως και πολλοί άλλοι στο Νομό) από τους πρώτους που οργανωθήκαμε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. (και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό), πως και δεν σε θυμάμαι;
Επειδή όμως καλά θυμάμαι ότι σε Νομαρχιακή Συνέλευση στην αίθουσα του Κινηματογράφου «Ολύμπιο» τον Ιούλιο του 1982, κάποιους σαν εσένα τους είχα χαρακτηρίσει ως «Μέλη» που «ήρθατε από το πουθενά και βρισκόσασταν ολούθε» και που σταδιακά αρχίσατε να παρουσιάζεστε (εκείνη την εποχή σαν οι αριστεροί –τρομάρα σας- του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και φυσικά με τον τρόπο σας κυριαρχήσατε και το οδηγήσατε εκεί που είναι σήμερα. Λες και το να χαρακτηρίζεται κάποιος «αριστερός» είναι μια τσιχλόφουσκα που αγοράζεις στα περίπτερα και την αναμασάς.
Και όταν καταλάβατε ότι η δεξαμενή του ΠΑ.ΣΟ.Κ αδειάζει ως «Βάτραχοι», πηδήξατε σε δεξαμενή που γέμιζε αφού αυτή που βρισκόσασταν άδειαζε.
Τώρα τελευταία σαν κάτι να καταλαβαίνεται ότι συμβαίνει εκεί που είσαστε (ότι μάλλον αδειάζει και αυτή ή δεξαμενή) και ετοιμάζεστε για νέα άλματα.
Δικαίωμα σας. Δικαίωμα όμως και δικό μου είναι να κρίνω και να σχολιάζω τις πράξεις σας σαν πολιτικά πρόσωπα.
Το να μην έχεις ιδεολογικό υπόβαθρο, αλλά τα πάντα να τα αντιμετωπίζεις διαχειριστικά, δεν αποτελείς την εξαίρεση, αλλά είναι ο κανόνας στην Κυβέρνηση που είσαι και αυτό είναι προφανές για κάθε ένα πολίτη αυτής της Χώρας.
Γιατί προσωπικά δεν άκουσα την όποια ιδεολογική επίκληση για τα μέτρα που παίρνει η «Αριστερή» Κυβέρνηση και που στοχεύουν στην κυριολεκτικά εξόντωση του εργάτη, του αγρότη, του συνταξιούχου, του μισθωτού, του αυτοαπασχολούμενου πολίτη πέραν του ότι θα βγούμε από το μνημόνιο.
Επόμενα, για το μόνο που μπορώ να ασχοληθώ, είναι η προσωπική σας ζωή και στάση.
Για παράδειγμα, θεωρώ ότι τόσο το μυστήριο της εξομολόγησης, όσο και το μυστήριο της Θείας Μετάληψης είναι προσωπικές υποθέσεις και όταν αυτές εμφανίζονται στο πλατύ κοινό, απλά θυμίζουν τον Φαρισαϊσμό που ο Ιησούς Χριστός (το Σώμα και το Αίμα του), παρέλαβες στην Τήνο, πέρυσι, καυτηρίαζε.
Επίσης θυμάμαι ότι όταν αποχώρησες από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να δικαιολογήσεις την αποχώρηση σου αναφέρθηκες ότι σε έπεισε συγγενικό σου Πρόσωπο ή κάνω λάθος. Αλήθεια μετά που ψήφισες άλλα δύο μνημόνια, που ήταν το ίδιο συγγενικό σου πρόσωπο να σε πείσει για το αντίθετο;
Συμφωνώ με αυτό που γράφει ο Θανάσης Καρτερός στην «ΑΥΓΗ» την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, ότι « ..Την προσωπική τους Ζωή, τα παιδιά τους, το σπίτι τους οι αριστεροί τα κρατούν έξω από το πολιτικό παζάρι…». Εσύ σαν παλιός «αριστερός», συμφωνείς; ‘Η τέλος πάντων σε τι συμφωνείς;;
Ξέρω όμως στο μοναδικό που συμφωνείς. Συμφωνείς στο ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν έχεις ευθύνη για τίποτα.
Και λείπει από όλη την δραστηριότητα σου η αυτοκριτική, κυρίαρχο στοιχείο κάθε ανθρώπου που έχει την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία πολύ δε περισσότερο όταν χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Αριστερό».
Δηλαδή Πάνο, πρέπει να φτάσει η πετρελαιοκηλίδα στο Ματσούκι για να καταλάβεις ότι υπάρχει στοιχειώδης ευθύνη σου. Γιατί Πάνο δεν έμαθες σαν παιδί του Λαού ότι, η μεν γίδα πηδάει το φράχτη και τρώει το τριφύλλι του γείτονα, αλλά δεν πάνε αυτή κατηγορούμενη, αλλά τον Τσοπάνη. ‘Εκτός αν δεν φυλάει την γίδα ο τσοπάνης αλλά ο παραγιός.
Εσύ Πάνο τι είσαι τσοπάνης ή παραγιός;;
Τη Δευτέρα που μας πέρασε, στο Κανάλι του Αχελώου, αναφέρθηκες σε τόσα πολλά, (που ευγενικά γράφω ότι απείχαν πολύ από την αλήθεια), αλλά σχεδόν ως όσιος, ρωτούσες (μέσω του Δημοσιογράφου), για το πού πήγαν τα λεφτά από τα Δάνεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τον εαυτό σου τον ρώτησες;;; Και τι σου είπε;; Να μάθουμε και εμείς.
Τελευταία, μας ενημέρωσες ότι έχεις την δυνατότητα να μιλάς και με προ πολλών χρόνων νεκρούς!!!! Μάλιστα μεταφέρεις και τις απόψεις τους!!!
Αλλιώς δεν εξηγείτε πως κατάφερες να ερμηνεύσεις το τι θα έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στο σκοπιανό, αν ζούσε σήμερα!!! ‘Έλεος Πάνο, Έλεος!!!
Πάντως μπορεί να προκύψει και κάτι θετικό για την παρουσία σου στο Νομό . Μπορεί να διορίσεις και κανένα Λιμενάρχη στο Μπαμπαλιό ή στους Αμοριανούς.
Και επειδή μπορεί – και σωστά να μου θυμίσεις – ότι και εγώ έφυγα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1995, σε προλαβαίνω θυμίζοντας σου τι είπα τότε:«Από την ώρα που το κίνημα συμφώνησε με την συνθήκη του Μάστριχτ δεν έχω καμία θέση σε αυτό. Δεν πετροβολώ το παρελθόν μου απλά, κλίνω την πόρτα και φεύγω κουβαλώντας τις όποιες ευθύνες προς τους συντρόφους μου είχα». Και εν πάσει περιπτώσει πήγα όχι σε γιομάτη λακκούβα.

Αγρίνιο 15 Ιούλη 2018
Αποφράδα μέρα για την Κύπρο