Οδική ασφάλεια με μπαλώματα εφάρμοσε επτάμισι χρόνια η Περιφέρεια

Τα όσα έχουν κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Απόστολος Κατσιφάρας για την οδική ασφάλεια στην Αιτωλοακαρνανία αποτυπώνονται στη φωτογραφία. Μόνο μπαλώματα!!!

Οι παραινέσεις του Περιφερειάρχη για αφύπνιση, με αφορμή έρευνα για τις αιτίες των τροχαίων και την οδική συμπεριφορά που παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου αποτελούν εμπαιγμό ή τουλάχιστον ανέκδοτο! Επτάμισι χρόνια τώρα ο περιφερειάρχης απλώς αρκείται στο να μπαλώνει λακκούβες και αυτό ενίοτε και όχι συστηματικά. Να μην μιλήσουμε για να χορτάρια στο εθνικό και επαρχικό δίκτυο που καταλαμβάνουν μέτρα πλέον του οδοστρώματος. Να μην μιλήσουμε για τα φανάρια που συνεχώς χαλάνε.

Βεβαίως απραξία η Περιφέρεια δείχνει μόνο στην Αιτωλοακαρνανία, παρά το γεγονός ότι έχει υπερδιπλάσιο οδικό δίκτυο από τους άλλους νομούς. Ο Αχαιός Περιφερειάρχης έχει άλλα βεβαίως αντανακλαστικά για την πατρίδα του… Πρόσφατα με το πρόσχημα ότι η παλαιά εθνική οδός στο τμήμα Πάτρα-Αίγιο επιβαρύνθηκε από την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, ενέκρινε έργο της συντήρησης του τμήματος αυτού, προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ. Για μόλις 38 χλμ που είναι το τμήμα αυτό, 12,5 εκατ. ευρώ δεν σημαίνουν απλώς συντήρηση, αλλά σημαντική αναβάθμιση… Το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας από την άλλη βιώνει συνεχώς υποβάθμιση με Περιφερειάρχη τον κ. Κατσιφάρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως όταν έπεσε ο δρόμος στην Κλεισούρα τον περασμένο Δεκέμβριο δεν είδαμε τα ίδια αντανακλαστικά από την Περιφέρεια κι ας επρόκειτο για έκτακτη ανάγκη… Σε δύο εδβομάδες συμπληρώνονται οκτώ μήνες από τότε που έπεσε ο δρόμος και ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος…