ΠΑΜΕ Υγείας: Υποκριτικές οι δηλώσεις «στήριξης» της Διοίκησης του Νοσοκομείου & του ΣΥΡΙΖΑ Υγείας

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ –ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της 4ης αξιολόγησης που σύμφωνα με την κυβέρνηση οδηγεί στην «οριστική έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία», χιλιάδες επικουρικοί υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση – Υπουργείο Υγείας για τους 1200 επικουρικούς υγειονομικούς (πλην ιατρών, οι τελευταίοι απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν στον ήλιο μοίρα) για παράταση της εργασίας τους έως 31/5/2019 υπογράφοντας νέες συμβάσεις, δε λύνει το πρόβλημα, απλά το μεταθέτει.
Διατηρεί την εργασιακή ομηρία, δε διασφαλίζει την απρόσκοπτη πληρωμή τους στις τακτικές και υπερωριακές αποδοχές τους, αφού δεν εξηγεί πως παρακάμπτει την ισχύουσα αντεργατική νομοθεσία και κατά συνέπεια την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που κρίνει τις συμβάσεις μη σύννομες! Δίνει το πάτημα σε διάφορους «πρόθυμους» υπηρεσιακούς παράγοντες να αποτελέσουν το «λαγό» για την επίσπευση ουσιαστικά των απολύσεών τους, εξέλιξη για την οποία φέρει στο ακέραιο την ευθύνη η κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, η 6Η ΥΠΕ και η Διοίκηση.
Διότι αν ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα θα καταργούσε «με ένα νόμο, ένα άρθρο» όλους τους αντεργατικούς νόμους, θα μονιμοποιούσε με νομοθετική ρύθμιση το σύνολο των επικουρικών και όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις! Οτιδήποτε άλλο συνιστά εμπαιγμό, ομηρία και κοροϊδία στους εργαζόμενους επικουρικούς. Υπάρχει η ατράνταχτη απόδειξη πως λειτούργησε η κυβέρνηση στο αντίστοιχο πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Η προκήρυξη που προώθησε είχε ως αποτέλεσμα να προσληφθούν περίπου μόνο το 10% των συμβασιούχων της Τοπικής Διοίκησης και το υπόλοιπο 90% ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ! Αν ισχύσει μάλιστα όπως ακούγεται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το Σεπτέμβρη, η πετσοκομμένη μοριοδότηση των υπηρετούντων επικουρικών, θα παραμείνει στην εργασία του πολύ μικρότερο ποσοστό. Την ίδια στιγμή δεν είναι τυχαίο ότι ανοίγουν-δρομολογούνται λίστες στις υγειονομικές περιφέρειες για την πρόσληψη καινούργιου επικουρικού προσωπικού από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, διατηρώντας την ομηρία – ανακυκλώνοντας την ανεργία. Μη βιάζονται με τόση ευκολία να πανηγυρίζουν. ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και διάφοροι «πρόθυμοι» υπηρεσιακοί παράγοντες λειτουργούν από την ίδια πλευρά. Αυτή των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του κεφαλαίου για το χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και στο χώρο της υγείας, τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ: ο δρόμος του αγώνα μόνιμων και επικουρικών, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας, κλάδου, ειδικότητας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους στο όνομα της «δίκαιης ανάπτυξης» συνολικά με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα (βλέπε επικουρικοί, εργολαβικοί, συμβάσεις ΚΕΕΛΠΝΟ, ΟΑΕΔ, με μπλοκάκι) και υπηρεσίες υγείας που θα ακριβοπληρώνονται.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. H κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!
2. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
3. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
4. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
5. Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια-Φάρμακο για όλους. Κατάργηση επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.