Η Κρέτσου ακούει… εμάς και τον Παπαναστασίου…

H Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιούρκι Κατάινεν, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας αλλά και η Ευρωπαία Επίτροπος, αρμόδια για τα θέματα Μεταφορών, Violeta Bulc, όχι μόνο διαβάζουν το ΑγρίνιοCulture.gr, αλλά λαμβάνουν σοβαρά υπ’όψιν τους και τη θέση που παίρνει σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των κοινοτικών πόρων. Μετά το ΑγρίνιοCulture.gr οι αξιωματούχοι της Κομισιόν παίρνουν επίσης σοβαρά υπ’όψιν τους τις απόψεις του δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου.

Αυτό λίγο-πολύ “αποκάλυψε” ο Περιφερειάρχης Δυτική Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή τις αντιρρήσεις που έχει διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σκοπιμότητα του τμήματος του έργου Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, τμήμα της διπλής(!) οδικής σύνδεσης της Λευκάδας. Αποτέλεσμα είναι το έργο 13 μήνες μετά την ένταξή του να περιμένει την έγκριση της Ε.Ε για να προχωρήσει η δημοπράτησή του. Ευχαριστούμε βέβαια τον Περιφερειάρχη και όσους συνέβαλαν στην “αποκάλυψη” αυτή. Με αίσθημα ευθύνης το ΑγρίνιοCulture.gr δηλώνει ότι ανάλογες απόψεις του για τα έργα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας θα τις δημοσιεύει στο εξής και στα Αγγλικά για να μην κουράζονται οι Ευρωπαίοι Επίτροποι με την μετάφραση των δημοσιευμάτων μας.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν δεν μπορείς να ωριμάσεις κανένα έργο και περιμένεις είτε από τους δήμους, είτε από το Υπουργείο μελέτες. Γιατί, όταν αναλαμβάνεις να χρηματοδοτήσεις τα ανώριμα έργα των άλλων, αν και η συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζονταν μελέτη σκοπιμότητας -είναι εξόφθαλμα πολυτέλεια να θέλεις να συνδέσεις μια πόλη με ένα αυτοκινήτοδρομο σε δύο(!!!) σημεία- είναι φυσικό επακόλουθο τα έργα να “κολλάνε”…

ΥΓ: Θα αναφερόμασταν βέβαια πρώτα στο δήμαρχο Αγρινίου κι όχι στην αφεντιά μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού προηγηθήκαμε του Γ. Παπαναστασίου σχεδόν τρεις μήνες στις αντιρρήσεις για την ένταξης της της διπλής(!) οδικής σύνδεσης της Λευκάδας.