Οκτώ μήνες για το Ζευγαράκι που εξάλλου… δεν είχε νεκρούς

Χθες, 2 Αυγούστου 2018, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών πως οι πρώτοι 18 πυρόπληκτοι δικαιούχοι έλαβαν το επίδομα των 5.000 ευρώ.

Πρόκειται για το λεγόμενο fast truck επίδομα που θεσπίστηκε για πρώτη φορά για τους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα Αττικής. Το επίδομα αυτό θεσπίστηκε και σε άλλες περιπτώσεις έκτοτε, όπως για τους πλημμυροπαθείς στο δήμο Αγρινίου. Το πρόβλημα βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι για τους πλημμυροπαθείς στο Ζευγαράκι χρειάστηκε να περάσουν οκτώ ολόκληροι μήνες για να λάβουν οι δικαιούχοι το επίδομα. Και ενώ η καταβολή στους δικαιούχους δεν έχει ολοκληρωθεί, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες άρχισαν οι πληρωμές στους πυρόπληκους στην Ανατολική Αττική. Είναι προφανές ότι καλώς έγινε. Όμως είναι εξίσου προφανές ότι για να αρχίσουν τόσο γρήγορα οι πληρωμές έπαιξε ρόλο, αφ΄ ενός ο μεγαλός αριθμός των νεκρών, αφ΄ετέρου η κομματική – πολιτική αντιπαράθεση που ακολούθησε, την ομολογουμένως εθνική τραγωδία. Στο Ζευγαράκι όμως δεν υπήρχαν νεκροί… και μοιραία χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να έρθουν τα πρώτα επιδόματα…

Όμως το Κράτος τις ανάγκες των επιζησάντων κάποιας φυσικής καταστροφής δεν πρέπει να τις μετρά ανάλογα με το αν υπήρχαν νεκροί ή όχι από τη φυσική καταστροφή!