Και δεύτερη εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά στην Αιτωλοακαρνανία

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης διεκόπη το Μάρτιο, όπου είχε συλληφθεί ο αρχηγός της για εμπορία ναρκωτικών
Διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ο τρόπος δράσης και δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από τέσσερα μέλη (δυο Έλληνες και δυο αλλοδαπούς) και δραστηριοποιούταν στην κατοχή, στην μεταφορά, στην αποθήκευση και στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην Αιτωλοακαρνανία.Η εγκληματική οργάνωση είχε δομημένη και διαρκή δράση λειτουργώντας για τουλάχιστον πέντε μήνες, από το Νοέμβριο του 2017 έως το Μάρτιο του 2018, όπου και η δράση της διακόπηκε λόγω σύλληψης του 31χρονου αρχηγού της από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου και προφυλάκισης του σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

ναρκωτικάΥπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα 29χρονο λίγη ώρα αφότου είχε προμηθευτεί από τον 31χρονο έμπορο ναρκωτικών (αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης) ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 53,6 γραμμαρίων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 31χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν τα εξής :
• Ενενήντα πέντε φιξάκια με κοκαΐνη,
• Τέσσερις επιπλέον νάιλον ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 17 γραμμαρίων,
• Μια νάιλον συσκευασία, με κάνναβη συνολικού βάρους 95 γραμμαρίων.
• Αποξηραμένη κάνναβη χύμα, συνολικού βάρους 2,7 γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας του σπιτιού,
• Μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου, καθώς και έξι συσκευασίες κενού περιεχομένου, τα οποία ο 31χρονος είχε τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα σε θρησκευτική εικόνα,
• Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• Δέκα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, με έξι κάρτες SIM και
• Δέκα κινητά τηλέφωνα, με επτά κάρτες SIM.
Επισημαίνεται ότι, ο 31χρονος έμπορος ναρκωτικών κατά τη είσοδο των αστυνομικών στην οικία, πέταξε τις ναρκωτικές ουσίες στη λεκάνη της τουαλέτας με αποτέλεσμα αυτές να βρεθούν από τους αστυνομικούς στο φρεάτιο της αποχέτευσης του σπιτιού και στη λεκάνη. Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 112 γραμμάριων διαμοιρασμένη σε 99 συσκευασίες και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 158 γραμμάριων η συνολική άξια των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ελάμβαναν προφυλάξεις κατά την μεταφορά και εμπορία των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη φρασεολογία και τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα (αχυρανθρώπους), ενώ κατά το χρόνο δράσης της, διακίνησε συνολικά περίπου ένα κιλό κοκαΐνης.Σε βάρος όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία που περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας, της μεταφοράς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.