Η Περιφέρεια συγκαταλέγει στις “παρέμβασεις” της το ό,τι θα πληρώνει το ρεύμα της σήραγγας!

Την προένταξη δώδεκα έργων, μελετών και προμηθειών στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα έτους 2018 αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για μικρές κατά βάση παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 738.621,00 ευρώ, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση συνοδεύεται από δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά και του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

σήραγγα Αγίου ΗλίαΑνάμεσα στις άλλες “παρεμβάσεις”… διαβάζουμε και το εξής:
ΚΑΛΥΨΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ & ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Πρόκειται για την πληρωμή της δαπάνης του ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας Αγ. Ηλία και των οδών πρόσβασης και της τηλεφωνικής σύνδεσης διότι πλέον ο δρόμος και η σήραγγα ανήκουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πράγματι είναι μεγάλη… “παρέμβαση”… η Περιφέρεια να πληρώσει τη ΔΕΗ για τον ηλεκτροφωτισμό της σήραγγας του Αγίου Ηλία. Η συγκεκριμένη κίνηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος υποθέτουμε πως σηματοδοτεί πολιτικά το γεγονός ότι η κα Σταρακά και ο κ. Κατσιφάρας δεν συμμερίζονται το κίνημα “Δεν Πληρώνω”… Το συγκεκριμένο έργο βέβαια δόθηκε στην κυκλοφορία από τις αρχές του 2014, αλλά με όσα συμβαίνουν στην Ελλαδάρα μας μάλλον τώρα ανέλαβε και τυπικά η Περιφέρεια την αρμοδιότητα συντήρησης του έργου. Σε κάθε περίπτωση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το γεγονός ότι θα πληρώνει το ρεύμα για φωτισμό της σήραγγας –και αυτές οι ρημάδες οι σήραγγες καίνε όλο το 24ωρο το φως– είναι παρέμβαση… Αναπτυξιακή θα προσθέταμε εμείς.