Με Κοντογιάννη ή πρόσωπο – έκπληξη θα πάει η ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα;

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται το επόμενο διάστημα οι εσωτερικές διεργασίες στη ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Η αρμόδια, υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη, Εκλογική Επιτροπή της ΝΔ αναμένεται να πιάσει πολύ σύντομα δουλειά και πρώτη στην ατζέντα είναι η επιλογή των υποψηφιοτήτων της ΝΔ για τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Αναφορικά με τη Δυτική Ελλάδα στη ΝΔ υποτίθεται πως ξέρουν ότι αυτή είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να “πιούν νερό”… Το 2014 η ΝΔ με τον Ανδρέα Κατσανιώτη έφτασε πολύ κοντά στην… πηγή, αλλά στο τέλος επικράτησε ο Απόστολος Κατσιφάρας. Στα χρόνια όμως που μεσολάβησαν η θητεία του Περιφερειάρχη από το ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε από αρκετά μελανά σημεία και αστοχίες. Έτσι το παράθυρο για την επικράτηση κάποιου γαλάζιου υποψηφίου φαίνεται ότι ανοίγει ξανά…

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, αν και του προτάθηκε να είναι ξανά υποψήφιος, φαίνεται ότι επιθυμεί να παραμείνει στο κοινοβουλευτικά έδρανα. Έτσι η ΝΔ καλείται να κάνει μία νέα επιλογή. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα πως η επιλογή του πρώην βουλευτή Ηλείας, συνεργάτη του Κ.Μητσοτάκη, Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Εσχάτως διακινείται το όνομα του τέως δημάρχου Ναυπάκτου Θ. Παπαθανάση, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχαν διακινηθεί φήμες για τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριο Σαλμά. Πολλοί πιστεύουν όμως πως αν δεν επικρατήσει η υποψηφιότητα του Γ. Κοντογιάννη, η ΝΔ θα πάει σε πρόσωπο – έκπληξη που θα σηματοδοτεί ταυτόχρονα και την ανανέωση στο κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ΝΔ -αν θέλει να έχει ο υποψήφιός της καλές πιθανότητες εκλογής- θα πρέπει αν αποφασίσει έγκαιρα, ώστε όποιος κι αν είναι αυτός, να έχει το χρόνο που απαιτεί μία τόσο δύσκολη Περιφέρεια όσο η Δυτική Ελλάδα.