Με επιτυχία οι ποδηλατικοί αγώνες στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας! [pics]

Συρακούλας, Τελωνιάτης, Κανελλόπουλος οι μεγάλοι νικητές στην Ορεινή Ναυπακτία
Ο Θανάσης Συρακούλας στα 40 χλμ. ορεινής, ο Νίκος Τελωνιάτης στα 26 χλμ. ορεινής και ο Σταύρος Κανελλόπουλος στα 35 χλμ. δρόμου, ήταν οι τρεις μεγάλοι νικητές, στις Overall κατηγορίες στους 8ους Ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, παράλληλα αυτή τη χρονιά με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Marathon mtb 2018.

Περισσότεροι από 170 ποδηλάτες δρόμου και ορεινής ποδηλασίας έδωσαν και φέτος ένα εντυπωσιακό παρών, στο ετήσιο και καθιερωμένο πια ραντεβού τους. Οι αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο 25 & 26/08, στην περιοχή της Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας. Διοργανωτές ο Δήμος Ναυπακτίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο+Μπλε, οι οποίοι και ένωσαν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, σε έναν καθιερωμένο και καταξιωμένο αγώνα, σε μια πανέμορφη τοποθεσία.

Δρόμος – 35 χλμ.
• Overall: 1. Κανελλόπουλος Σταύρος (Παναθηναϊκός ΑΟ – Ανδρών 30-39) 1:25:50, 2. Παπαλέξης Νίκος (ΠΟΧ ΤΑΛΩΣ – Ανδρών 30-39 ) 1:27:10 & 3. Γερλιμάτος Νίκος ( Ανδρών 30-39) 1:28:11
Ορεινή – 26 χλμ.
• Overall: 1. Τελωνιάτης Νίκος (Παναθηναϊκός ΑΟ – Εφήβων) 1:24:55, 2. Γκίνης Γιώργος (Θησέας – Ανδρών) 1:27:23, 3. Λουκόπουλος Θεόδωρος (Π.Ο Πατρών – Εφήβων) 1:29:23
Ορεινή – 40 χλμ.
• Overall: 1. Συρακούλας Θανάσης (Α.Π.Ο. Κορωπίου Ανδρών 18-29) 2:11:50, 2. Λακιωτάκης Σπύρος (ΑΟ ΚΥΔΩΝ Ανδρών 30-39) 2:15:24, 3. Ανδρεόπουλος Νίκος (ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ Ανδρών 30-39) 2:18:27

Χορηγοί: Arla PROTEIN, Νέα Οδός, χαλβάς Όλυμπος, νερό Κορπή, βούτυρο LURPAK, super marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, avance rent car δυτικής Ελλάδας, DEPEND.sports, τα δημητριακά της Nestle CLUSTERS & Fitness, IDEAL Χρήστος Παπαδόπουλος Ναυπάκτου και SHIMANO.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης περιφέρειας δυτικής Ελλάδας Μπαλαμπάνης Νίκος, ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς, οι αντιδήμαρχοι Καρακώστας Κώστας και Σύψας Γιάννης, ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Άνω Χώρας Διαμαντόπουλος Χρήστος, ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου κος Δήμας, η Γενική Δντρια του μεγάλου χορηγού της Arla PROTEIN & LURPAK Άντζελα Κοτρώτσου κ.α.

«Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ότι οι αγώνες αυτοί αποτελούν ένα πανελλήνιο αντάμωμα ποδηλατών και αθλητών, κάτι που συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στην προβολή της ορεινής Ναυπακτίας και γενικότερα του Δήμου μας. Θεωρώ ότι η όλη διοργάνωση, η φιλοξενία και το περιβάλλον αντάμειψαν τους ποδηλάτες αλλά και τους επισκέπτες, που ήταν πάρα πολλοί» δήλωσε ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς.

Ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τον αθλητισμό, Γιάννης Σύψας μας είπε: «Η φετινή χρονιά, η 8η συνεχόμενη, είναι πιο πετυχημένη κατά γενική ομολογία. Οι συμμετοχές ήταν πάνω από τις προσδοκώμενες και νομίζω ότι αυτή η πετυχημένη πορεία όλων αυτών των χρόνων θα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί ο αθλητικός τουρισμός, μία μορφή εναλλακτικού τουρισμού που παίζει καθοριστικό ρόλο και ενισχύει το 365 ημέρες τουρισμού σε όλη την Ελλάδα είναι και Εθνικός στόχος. Αυτό το έχουμε πετύχει και μέσα από τις διοργανώσεις αυτές είναι οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον τόπο μας, τις ομορφιές της ορεινής Ναυπακτίας αλλά και του υπόλοιπου Δήμου με ζητούμενο να την επισκέπτονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αξίζουν Συγχαρητήρια στη διοργάνωση και στους αθλητές που πήραν μέρος.

Η γενική διευθύντρια της ARLA FOODS Άντζελα Κοτρώτσου βρέθηκε στην Άνω Χώρα και δήλωσε: «Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση άρτια, πολύ επαγγελματική και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε ως εταιρεία Arla foods με τα προϊόντα μας, να είμαστε για 8η χρονιά μαζί σας και να στηρίζουμε την προσπάθεια σας».

«Έγινε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις που για εμάς είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Είναι ένας καθιερωμένος πια αγώνας και επιδίωξή μας είναι πάντα να περάσουν πρώτα απ’ όλα όμορφα οι αθλητές, αλλά και να αναδείξουμε τις μορφιές της περιοχής. Το 2018 αναβαθμίσαμε τους αγώνες με την υλοποίηση του κορυφαίου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Marathon mtb. Οι συμμετέχοντες αγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους κορυφαίους αθλητές ορεινής και να τρέξουν σε μια κοινή διαδρομή μαζί τους. Ευχαριστούμε θερμά τους αγωνιζόμενους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και φυσικά τους εθελοντές, φορείς και χορηγούς», δήλωσε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Τάσος Ξύδης.

Ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική υποστήριξη το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας και τους γιατρούς του, το Δασαρχείο Ναυπακτίας, την Τροχαία Ναυπάκτου & Πυροσβεστική Ναυπάκτου, την ομάδα διάσωσης ΙΠ Μεσολογγίου ΕΟΕΔ , την τοπική κοινότητα Άνω Χώρας και φυσικά τους επαγγελματίες της περιοχής για τη φιλοξενία.

View post on imgur.com