Ξεχάσαμε να βάλουμε τον ΠτΔ να κάνει κι ένα “ρουσφέτι” για τους 17 οικισμούς με το χωμάτινο οδικό δίκτυο

Κωνσταντάρας ΒαρεμένοςΗ αποκάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την παραμονή του στο Θέρμο την 24η Αυγούστου επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον (τότε) αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για να παρέμβει για την ένταξη έργων του δήμου Θέρμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει ιδιαίτερη αξία. Ιδίως σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο καβγάς ανάμεσα στο βουλευτή και το δήμαρχο της περιοχής απέδειξε τον ανταγωνισμό των πολιτικών παραγόντων για το ποιος θα πιστωθεί τα έργα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

Και αυτό γιατί οι παράγοντες της περιοχής φαίνεται πως ξέχασαν ότι στο συγκεκριμένο δήμο, που έχει χαρακτηριστεί ορεινός, υπάρχουν 8 Τοπικές Κοινότητες και 17 οικισμοί που βρίσκονται ακόμη στο 19ο αιώνα… αφού συνδέονται με χωμάτινο οδικό δίκτυο με την έδρα του δήμου τους. Αυτό το “ρουσφέτι” ξέχασαν να το ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Θέρμο είναι η μοναδική περιοχή στη χώρα που έχει τόσους πολλούς οικισμούς με χωμάτινο οδικό δίκτυο. Όταν στην υπόλοιπη χώρα έχουν ασφαλτοστρωθεί σχεδόν όλοι οι δρόμοι, οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Δήμου Θέρμου στερούνται του δικαιώματος πρόσβασης στα χωριά και τα σπίτια τους. Χωρίς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, χωρίς πρόσβαση, η περιοχή φυσικά και δεν έχει καμιά προοπτική για ανάπτυξη, είναι καταδικασμένη να αργοσβήνει.

Προφανώς οι αιρετοί εκπρόσωποι της περιοχής είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, είτε σε επίπεδο κοινοβουλίου, έχουν μετρήσει τα “κουκιά” και είδαν ότι δεν αξίζει τον κόπο το συγκεκριμένο “ρουσφέτι”. Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως συνέβαινε πάντα έτσι το τώρα, το πρόσωπο ευτελίζει το θεσμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει παρέμβαση για όποιο θέμα του θέσουν… Μάλλον δεν ξέρει ότι 17 οικισμοί στο Θέρμο έχουν χωμάτινο οδικό δίκτυο. Αυτό όμως δεν τον κάνει άμοιρο ευθυνών που δεν άλλαζει η κατάσταση, γιατί πολύ απλά προτίμησε να “πέσει” στο επίπεδο της ρέουσας πολιτικής και να κάνει “ρουσφέτι” στους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής και όχι στην περιοχή, που το σημαντικότερο πρόβλημά της είναι η απομόνωση.

Δ.Π.