Ενάμιση χρόνο μετά την εξαγγελία, η αξιοποίηση της Τριχωνίδας παραμένει εξαγγελία

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη σχετική εξαγγελία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχωρά στη δημοπράτηση της «Μελέτης Ανάπλασης της Παραλίμνιας Ζώνης και Σχεδιασμός Παραλίμνιας Διαδρομής Λίμνης Τριχωνίδας» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Η αξιοποίηση, όπως λέει και η Περιφέρεια στην ανακοίνωσή της, της Τριχωνίδας παραμένει εξαγγελία.

Η μελέτη αυτή θα ολοκληρωθεί και θα εγκριθεί σε χρόνο μεταγενέστερο του Μαϊου του 2019, δηλαδή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο επόμενος Περιφερειάρχης θα πρέπει βεβαίως να αναζητήσει την χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από τη στιγμή που θα βρεθεί η χρηματοδότηση ο επόμενος Περιφερειάρχης λογικά θα προλάβει στη θητεία του να κατασκευάσει το έργο. Αν βέβαια ο επόμενος Περιφερειάρχης και η επόμενη Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας είναι οι Κατσιφάρας και Σταρακά αντίστοιχα, ίσως χρειαστούν και τέταρτη θητεία… με βάση τους ρυθμούς που ακολουθούν.

Το μεγάλο ζητούμενο βέβαια είναι αν το έργο που προωθείται θα μπορέσει από μόνο τους να αξιοποιήσει την Τριχωνίδα. Προφανώς και όχι. Αλίμονο αν μερικά παρατηρητήρια θέασης και ένας παραλίμνιος δρόμος κατά τμήματα αρκούσαν.