Τι είναι η Πρωτεΐνη Όγκου και πότε πρέπει να την πάρω;

Τα τελευταία χρόνια τα συμπληρώματα πρωτεΐνης έχουν έρθει για τα καλά στο προσκήνιο αποκτώντας ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας ανάμεσα στα συμπληρώματα διατροφής. Όπως είναι φυσικό γύρω από αυτά αναπτύσσονται ερωτήματα όπως:

Πότε πρέπει να πάρω συμπληρώματα πρωτεΐνης;
Και
Τι είδους συμπλήρωμα πρωτεΐνης πρέπει να πάρω;

Έχοντας πάντα στο νου ότι η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας στον τομέα των συμπληρωμάτων πρωτεΐνης έχει φέρει στο προσκήνιο τη δυνατότητα πολλών επιλογών για τον καταναλωτή, θα ξεκινήσω απαντώντας πρώτα στο δεύτερο ερώτημα. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης χωρίζονται γενικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

  • Πρωτεΐνη Όγκου
  • Πρωτεΐνες Γράμμωσης

Η πρωτεΐνη όγκου στοχεύει στην αύξηση του σωματικού βάρους και της δύναμης του σώματος. Σε σχέση με τις πρωτεΐνες γράμμωσης περιέχουν μεγαλύτερη αναλογία υδατανθράκων. Στην ουσία η αναλογία πρωτεϊνών/υδατανθράκων καθορίζει την κατάταξη του συμπληρώματος σε πρωτεΐνη όγκου ή γράμμωσης.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η επιλογή του είδους της πρωτεΐνης γίνεται ανάλογα με την ανάγκη για την οποία θα χρησιμοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα η πρωτεΐνη όγκου χρησιμοποιείται για να αποκτήσει κάποιος μυϊκό όγκο. Για αυτό είναι ιδανική η χρήση της στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Για άτομα τα οποία έχουν χαμηλό σωματικό βάρος
  • Για όσους χαρακτηρίζονται για ιδιαίτερα γρήγορο μεταβολισμό
  • Για όσους παρουσιάζουν δυσκολία στο χτίσιμο δυνατού μυϊκού ιστού
  • Για όλους όσους προπονούνται εντατικά ή κάνουν ιδιαίτερα απαιτητικά αθλήματα που απαιτούν συμπλήρωμα πρωτεΐνης

Στο Active body – αρχική σελίδα, μπορείς να βρεις ξεχωριστές κατηγορίες για πρωτεΐνη όγκου και γράμμωσης. Κάθε μία θα φέρει μπροστά σου πολλές επιλογές ποιοτικών προϊόντων που μπορούν να καλύψουν τις δικές σου ξεχωριστές ανάγκες.

Πότε να πάρω Συμπλήρωμα Πρωτεΐνης;
Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι ακριβώς αυτό ακούγονται. Μια διαφορετική πηγή πρωτεΐνης που περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την απορρόφησή της από τον οργανισμό. Συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τις ανάγκες του οργανισμού μας σε αυτό το απαραίτητο διατροφικό συστατικό συντελώντας στην ανάπτυξη άλιπης μυϊκής μάζας.

Δεν αποτελεί μαγικό χάπι που βοηθάει στο να χτίσεις μυς χωρίς κόπο. Με τη σωστή προπόνηση όμως μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ένα καλύτερο και γρηγορότερο αποτέλεσμα.

Μπες στην Active body και επέλεξε ανάμεσα από συμπληρώματα διατροφής για μεγάλες απαιτήσεις αυτά που καλύπτουν καλύτερα τις ανάγκες σου.