Ι.Μ. Λυκούρεσης: Με Θεία Λειτουργία προς τιμήν τους το “ευχαριστώ” στους πυροσβέστες

Οι Πυροσβέστες του Αγρινίου, παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε προς τιμήν τους στην Ιερά Μονή Λυκούρεσης. Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή.
Σαν χθες, 11 Σεπτεμβρίου, πριν από ένα χρόνο, εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή που αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις και κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ευτυχώς όμως το Μοναστήρι τελικά δεν κινδύνεψε. Οι Πυροσβέστες του Αγρινίου περιγράφουν το περιστατικό, λέγοντας ότι λίγα μέτρα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία. Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά.

Ευχαριστήριο
«Παναγιά μου, βοήθησέ μας», είναι οι πρώτες λέξεις μας, στην ανάγκη μας, στον πόνο μας, στα αδιέξοδά μας, γιατί είναι η Παναγία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα μας, σε κάθε «συμβάν». Βοήθεια και για εμάς τους Πυροσβέστες όσο και για όλο τον κόσμο.
Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, πριν από ένα χρόνο, ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας όπου εκδηλώθηκε φωτιά που αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα παραδίπλα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν. Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά. Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής.
Σήμερα παραβρεθήκαμε όλοι στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμή μας, και ευχαριστούμε θερμά την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή της Ιεράς Μονής Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου. Βοήθειά μας, σε εμάς αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Παναγία να μας έχει καλά και να μας προσέχει.

Οι Πυροσβέστες Αγρινίου

View post on imgur.com