“Καμπανάκι” κινδύνου για την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου

Κίνδυνος το επόμενο εξάμηνο η κλινική να μείνει με τρεις γιατρούς
Την προκήρυξη των τριών κενών οργανικών θέσεων στην καρδιολογικής κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε το ΔΣ του Νοσοκομείου μετά από σχετική εισήγηση του Διευθυντής της Κλινικής. Μέχρι και σήμερα η καρδιολογική κλινική στηρίζει κυρίως τη λειτουργία της σε επικουρικούς ιατρούς, οι οποίοι όμως διεκδικούν μόνιμες θέσεις και πιθανότητα εντός του επόμενου εξαμήνου θα αποχωρήσουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κατάρρευση της κλινικής, καθώς 3 ιατροί δεν επαρκούν για την κάλυψη ούτε 15 ημερών. Το πότε βέβαια θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Υγείας οι τρείς κενές οργανικές θέσεις παραμένει άγνωστο.

Αναλυτικά η εισήγηση του Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής:
Όπως θα γνωρίζετε, η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου μας εφημερεύει τον τελευταίο χρόνο 24ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής μας για παροχή καρδιολογικών υπηρεσιών και το 1/3 του μήνα τουλάχιστον ολόκληρου του νομού, καθώς η Καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου αδυνατεί να δώσει πρόγραμμα πλήρους εφημέρευσης, για τους λόγους που σαφώς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα.
Εδώ και ένα χρόνο, οπότε και ανέλαβα τη διεύθυνση της Καρδιολογικής κλινικής, η κλινική πέραν του έργου νοσηλείας των καρδιολογικών ασθενών, που ο αριθμός θα προσεγγίσει τους 1500 ετησίως έχει αναπτύξει τις ακόλουθες δραστηριότητες (λειτουργία θαλάμου αυξημένης φροντίδας για τη νοσηλεία των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων, ιατρείου καρδιαγγειακής απεικόνισης σε τακτική βάση 3 φορές την εβδομάδα -η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του οφείλεται σε βλάβη του μηχανήματος υπερήχων καρδιάς- έχει αναπτύξει πλήρες υπέρηχο γραφικό εργαστήριο με διενέργεια και νεώτερων υπερηχογραφικών τεχνικών καθώς και διοισοφαγιών υπερηχογραφημάτων και επιπλέον επίκειται έναρξη ιατρείου καρδιακής ανεπάρκειας.
Επιπλέον των ανωτέρω να λάβετε υπόψιν σας ότι το καθημερινό έργο των ιατρών της Καρδιολογικής κλινικής περιλαμβάνει τόσο την εκτίμηση ασθενών σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου μας (Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα) όσο και την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών όλο το 24ώρο. Είναι αυτονόητη λοιπόν η αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης της Καρδιολογικής κλινικής.
Μέχρι και σήμερα η Καρδιολογική κλινική στηρίζει την λειτουργία της σε εξαίρετους επικουρικούς ιατρούς, οι οποίοι όμως διεκδικούν μόνιμες θέσεις και πιθανότητα εντός του επόμενου εξαμήνου θα αποχωρήσουν.
Καταλαβαίνετε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε κατάρρευση της καθημερινής λειτουργίας της κλινικής καθώς και επίσης σε αδυναμία κάλυψης του προ γράμματος εφημεριών καθώς 3 ιατροί δεν επαρκούν για την κάλυψη ούτε 15 ημερών. Είναι αναγκαία η άμεση προκήρυξη και των τριών κενών οργανικών θέσεων καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή καρδιολογικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας κάτι που οι συνεργάτες μου και εγώ έχουμε καταφέρει με σημαντική προσπάθεια τα τελευταία έτη. Επιπλέον με την πρόσληψη μονίμων ιατρών θα γίνει εφικτή και η προσπάθεια που καταβάλουμε για την οργάνωση και τη λειτουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου, κάτι που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας και θα καταστήσει μη αναγκαία την καθημερινή μετακίνηση μεγάλου αριθμού νοσηλευόμενων ασθενών στα όμορα τριτοβάθμια Νοσοκομεία.
Με βάση τα ανωτέρω λοιπόν θεωρώ ότι κρίνεται απαραίτητα η προκήρυξη και πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων της Καρδιολογικής κλινικής και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση.