Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης και η διπλή σύνδεση της Λευκάδας στο επίκεντρο συνάντησης στο Υπ. Υποδομών

2018.09.17 @ Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων, Ιωάννη Καρνέζη, για το έργο "Κατασκευή - αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα Άκτιο - Δυτικός Άξονας" (Άκτιο - Άγιος Νικόλαος και Βόνιτσα - Λευκάδα).

Η αναβάθμιση τμήματος της οδού Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης της Ε.Ο Αντιρρίου – Καρπενησίου, η οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας και η αναβάθμιση της Ε.Ο 33 Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), βρέθηκαν στο επίκεντρο τεχνικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, όπου και αναλύθηκαν διεξοδικά στόχοι, χρονοδιαγράμματα και πιθανές διορθωτικές κινήσεις για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των έργων και την ταχύτερη απορρόφηση των πόρων. «Όπως είχαμε δεσμευτεί στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο έργο Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης, πραγματοποιούμε συνάντηση για την εξέλιξη του έργου. Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου αποτελεί προτεραιότητά μας. Για το σκοπό αυτό σχεδιάζουμε έργα, υλοποιούμε έργα, ενώ χρηματοδοτούμε και έργα που υλοποιούνται από άλλους φορείς. Όλα αυτά βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το τμήμα της οδού Αγρινίου – Άγιος Βλάσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου, αποφασίστηκε να μειωθεί το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε υφιστάμενες λειτουργίες και να ξεκινήσει άμεσα εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέου τμήματος από τον κόμβο στην περιοχή επί της οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, μέχρι την περιοχή του κόμβου ΚΟ2 (Νέα Αβοράνη, Αγρίνιο). Η νέα μελέτη που θα εκπονηθεί θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Για την οδική σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας, αναμένεται απόφαση στις 15 Οκτωβρίου 2018 για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις. Παράλληλα, αναμένεται η ειδική έκθεση σκοπιμότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ακολούθως θα προσδιοριστεί η δημοπράτηση του έργου. Σχετικά με τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ε.Ο 33 Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111), ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή και μετέφερε την εκτίμηση ότι οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που εκτελούνται δεν επαρκούν για ένα δρόμο που εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο και συνδέει τις πρωτεύουσες των δύο Περιφερειών. Συμφωνήθηκε, να ετοιμαστεί φάκελος έργου με στοιχεία από μελέτες που έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί και να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψή για λήψη αποφάσεων.

Ποιοι συμμετείχαν
Στην τεχνική συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Αγρίνιου Γεώργιος Παπαναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείριση Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» Άλκηστις Σταθοπούλου και το στέλεχος της ΕΥΔ/ΕΠ Γλυκερία Κατηφόρη.