Αντιδράσεις για μονάδα παραγωγής ενέργειας από μεθάνιο στην Γαβρολίμνη

Στο πόδι και πάλι η Χάλκεια
Δεν πέρασαν λίγοι μήνες και πάλι στις «επάλξεις» βρίσκονται οι κάτοικοι της Χάλκειας. Αυτή τη φορά δεν είναι η αδειοδότηση για την μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιορευστά, αλλά μια άλλη «επένδυση» στην ενέργεια, με καύση μεθανίου, καθώς εταιρεία προχωρά σε αδειοδοτήσεις για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από μεθάνιο, στην Γαβρολίμνη.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στους κατοίκους, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαβρολίμνης Κωστή Δεληγιάννη να συγκαλεί γενική συνέλευση των κατοίκων και προέδρων των όμορων κοινοτήτων. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Χάλκειας, όπου και έδωσαν το «παρών» οι πρόεδροι των Τ. Κοινοτητών κ. Δεληγιάννης(Γαβρολίμνης), ο κ. Βαλμάς (Κάτω Βασιλική), ο κ. Γεωργούλας (Άνω Βασιλική) και ο κ. Καλαβρουζιώτης (Καλαβρούζα). Παρευρέθηκαν επίσης κάτοικοι και επιχειρηματίες τις περιοχής.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαβρολίμνης Κωστής Δεληγιάννης παρουσίασε στους κατοίκους τις ενέργειες που έχει προχωρήσει η εταιρία για να λάβει άδεια κατασκευής και λειτουργίας της συγκεκριμένης «επένδυσης» στην περιοχή και ταυτόχρονα πρότεινε όπως άμεσα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας και σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να προχωρήσουν σε ένα κοινό ψήφισμα δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση και λειτουργία την μονάδας αυτής.

Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος στην συνέλευση, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση, αναμένονται εξελίξεις επί του σοβαρού θέματος της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ενέργειας στην περιοχή της Χάλκειας, με τους κατοίκους να είναι αποφασισμένοι και για δυναμικές κινητοποιήσεις.

πηγή : nafsweek.gr