“Διαταγή για παθητική στάση είχαν οι αστυνομικές δυνάμεις για την πορεία Φύσσα στο Αγρίνιο”

Το bloko.gr αποκαλύπτει το έγγραφο – διαταγή προς τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ακαρνανίας για το απόγευμα τής Τρίτης ημέρα συγκεντρώσεων για τη συμπλήρωση πέντε ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως φαίνεται από το έγγραφο, που αποκαλύπτει το bloko.gr οι αστυνομικοί της Ακαρνανίας, ανάμεσά τους και του Αγρινίου, όπου τραυματίστηκε η 19χρονη, είχαν εντολή να μην απαντήσουν σε φραστικές ή άλλες προκλήσεις:
akarnanaia
akarnania2

Με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασης της άτυχης 19χρονης, δημιουργούνται ορισμένα ερωτήματα για τη διαχείριση της υπόθεσης από την αστυνομία Αγρινίου. Κανονικά, μετά το πολύ σοβαρό τραυματισμό, οφθαλμοφανή από την πρώτη στιγμή, θα έπρεπε να αποκλειστεί η περιοχή και να ξεκινήσει συστηματική έρευνα για την αναζήτηση ή ταυτοποίηση του κατόχου του φονικού όπλου, γεγονός που δεν συνέβη. Γιατί άραγε;
Η υπόθεση τείνει να λάβει χαρακτηριστικά παλιότερων ανεξιχνίαστων εγκλημάτων εξαιτίας της αστυνομικής ολιγωρίας ή ανικανότητας να χειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα με διακύβευμα τη ζωή ή τις βαριές σωματικές βλάβες ενός πολίτη.

Πηγή : bloko.gr / του Γιώργου Καραϊβάζ