Μια χειρονομία της «Διεξόδου» στη μνήμη της Ειρήνης Τριανταφύλλου

«Διακριθείτε στα μαθήματά σας και σκορπίστε γύρω σας καλοσύνη και χαμόγελα»
Με πολλή μεγάλη χαρά, συγκίνηση αλλά και υπερηφάνεια η «Διέξοδος» έγινε για άλλη μια χρονιά αρωγός και συμπαραστάτης των οικογενειών που δεν είχαν την δυνατότητα να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με τα αναγκαία σχολικά είδη.
Έτσι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Μεσολογγίου αλλά και αρκετοί μαθητές από τα Γυμνάσια της πόλης δέχθηκαν την χειρονομία του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» της «Διεξόδου» που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της αδικοχαμένης φίλης του Ειρήνης Τριανταφύλλου. Του κοριτσιού εκείνου που μια μέρα του Ιανουαρίου 2014 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε στο εκεί Πολυτεχνείο η εγκληματική συμπεριφορά ενός ασυνείδητου οδηγού λεωφορείου της έκοψε το νήμα της ζωής.
Από τότε η «Διέξοδος» καθιέρωσε την ετήσια χειρονομία της προς τα παιδιά να την πραγματοποιεί στη μνήμη της.
Έτσι 150 περίπου μαθητές παρέλαβαν όλα ανεξαιρέτως τα σχολικά είδη που τους ήταν αναγκαία (από τσάντες μέχρι μολύβια) μαζί με μια φωτογραφία της Ειρήνης συνοδευόμενη από ένα γράμμα της «Διεξόδου» με το ακόλουθο περιεχόμενο:
«Εδώ και αρκετά χρόνια στο 1ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου φοιτούσε ένα κοριτσάκι που η μεγάλη του επιθυμία και χαρά ήταν να μοιράζεται τα πράγματά του με όσους συμμαθητές του δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.
Το κοριτσάκι αυτό, που ξεχώριζε για την ευφυΐα του και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, ήλθε στη «Διέξοδο» και έγινε ένα από τα πρώτα μέλη του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» σκορπώντας τη φλογερή ματιά και το χαμόγελό του σε όλους τους χώρους του Μουσείου.
Συνεχίζοντας τη μαθητική του ζωή έγινε αριστούχος όχι μόνο στα μαθήματα αλλά και σε όλους τους τομείς που καταπιάστηκε, γι΄αυτό και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους συμμαθητές του στη Βουλή των Εφήβων.
Τελειώνοντας το Λύκειο μπήκε αμέσως στο Πανεπιστήμιο όπου και διακρίθηκε για τις σπουδές του στο τμήμα Τοπογράφων – Αγρονόμων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Όμως ένα πρωινό του 2014 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε, το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, προκάλεσε ένα τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα το κοριτσάκι αυτό να χάσει τη ζωή του και να πετάξει στα ουράνια.
Εμείς στη «Διέξοδο», που επί 19 χρόνια, συντηρούμε το «Ελεύθερο Παιδικό Ινστιτούτο» και αγκαλιάζουμε τα παιδιά προσφέροντάς τους γνώσεις Ιστορίας και Πολιτισμού, δεν ξεχάσαμε το αγαπημένο μας αγγελούδι που έφυγε από κοντά μας.
Φέτος λοιπόν, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, αποφασίσαμε να μοιράσουμε τσάντες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη σε μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.
Η χειρονομία μας αυτή προέρχεται από εκείνη που το όνομά της είναι Ειρήνη Τριανταφύλλου γιατί ξέρουμε ότι, όπως και τότε που βρισκόταν στη ζωή, έτσι και σήμερα αν ζούσε θα νοιαζόταν για τους συμμαθητές της.
Όπως επίσης είμαστε σίγουροι ότι από εκεί που βρίσκεται σκέπτεται εσάς που παραλαμβάνετε τις τσάντες και σας παρακαλεί να ακολουθήσετε τα βήματά της.
Να διακριθείτε δηλαδή και εσείς μεταξύ των άριστων μαθητών και να σκορπίζετε γύρω σας καλοσύνη και χαμόγελα»

View post on imgur.com