Οι απαντήσεις Σπίρτζη σε Κωνσταντόπουλο για τα ανοιχτά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος σε συνέχεια των επίκαιρων ερωτήσεων που έχει θέσει προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα τέσσερα κρίσιμα ζητήματα μεταφορών και υποδομών που απασχολούν τον Νομό, συναντήθηκε, χθες, με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Τα τέσσερα θέματα της ατζέντας: Πρώτον, η μείωση των διοδίων στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης». Δεύτερον, η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και η διασύνδεση με το Λιμάνι του Πλατυγιαλίου ως τμήμα της σύνδεσης του Δυτικού με τον Ανατολικό Άξονα και τον Ε65 (Πλατυγιάλι- Ιόνιος-Αγρίνιο- Καρπενήσι- Λαμία). Τρίτον, η αναλογική χρέωση των διοδίων στην Ιόνια Οδό και τέταρτον, η επανεκκίνηση του έργου της Αμβρακίας Ακτίου Βόνιτσας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» δημιουργήθηκε για να ενώσει και όχι να αποτελεί φραγμό, επισημαίνοντας ότι είναι εκτός λογικής η μετ’ επιστροφής διέλευση να κοστίζει 27 ευρώ, όταν το ημερομίσθιο είναι 8 ευρώ. Με το ίδιο σκεπτικό, ζήτησε να εφαρμοστεί το σύστημα αναλογικών διοδίων και στην Ιόνια Οδό, ώστε να εξορθολογιστεί το κόστος τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλές και μεγάλες ευθύνες που το Αγρίνιο, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε εκτός νυμφώνος, ως προς τη σύνδεσή του με την Ιόνια Οδό. Τέλος, ανέφερε ότι είναι θετική εξέλιξη η άμεση επανεκκίνηση του έργου της Αμβρακίας Ακτίου Βόνιτσας, η αργοπορία του οποίου έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχεια στον φόρο αίματος που όλα αυτά τα χρόνια πληρώνει λόγω του κακού οδικού δικτύου η ελληνική κοινωνία.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης έδωσε και στα τέσσερα ζητήματα θετικές απαντήσεις, ενημερώνοντας τον βουλευτή πρώτον, ότι η κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό και η συνδετήρια οδός με το Πλατυγιάλι και τον άξονα Ε65 βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης. Δεύτερον, ότι επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση για τη μείωση των διοδίων στη Γέφυρα. Τρίτον, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικών διοδίων, το οποίο προβλέπεται και για την Ιόνια Οδό και τέλος, τέταρτον, ότι θα επανεκκινηθεί άμεσα το έργο της Αμβρακίας Ακτίου Βόνιτσας.