Ήττα 1-0 στη Λάρισα για Παναιτωλικό

Την ήττα με 1-0 γνώρισε στη Λάρισα από την ΑΕΛ ο Παναιτωλικός. Χωρίς νίκη για 3ο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος η ομάδα του Δέλλα. Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ στη συνέχεια το υπερασπίστηκαν εξαιρετικά απέναντι στον φλύαρο Παναιτωλικό, που περιορίστηκε σε άσκοπη κατοχή μπάλας.

Με το «καλημέρα»της έναρξης του αγώνα και πριν καλά καλά κοπάσουν τα επεισόδια που είχαν ξεκινήσει έξω από το AEL FC Arena, η ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα, πέτυχε γκολ με τον Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, το οποίο έμελλε να τις χαρίσει και το τρίποντο της νίκης, στο ντεμπούτο του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο της.

Το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς μετά το κόρνερ του Πίτι και την απομάκρυνση του Μοράρ κοντράρει στον Χαντάκια, αλλάζει πορεία και αιφνιδιάζει τον Κυριακίδη για το 1-0 στην πρώτη φάση στο ματς στο 3′, η ιδανική εκκίνηση για την ΑΕΛ που απειλεί και στο δεκάλεπτο με το σουτ του Πίτι. Δίλεπτη διακοπή στο 12’ για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα λόγω δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με τους οργανωμένους να φτάνουν όλοι μαζί μετά από συγκέντρωσή τους σε κεντρικό σημείο της Λάρισας. Τα δύο πέταλα του γηπέδου ήταν πάντως κλειστά για τους οργανωμένους μετά από απόφαση του Αλέξη Κούγια, μεγαλομετόχου της ομάδας. Ματς κλειστό στο πρώτο μέρος, με τον Παναιτωλικό να έχει την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να είναι ακίνδυνος και την ΑΕΛ να οργανώνεται αποτελεσματικά στο μισό γήπεδο και να περιορίζει τις απειλές στην εστία του Κρίστινσον.

Δεν άλλαξε δραματικά η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο μέρος, με την ΑΕΛ να προστατεύει το προβάδισμά της και τον Παναιτωλικό να έχει την μπάλα στην κατοχή του και να προσπαθεί να φανεί απειλητικός (31-69% η κατοχή στο 75’). Τα κατάφερε η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μετά το 55’. Σουτ στην εστία ο Μιχάι, σε κόρνερ ο τερματοφύλακας Κρίστινσον, η καλύτερη στιγμή του Παναιτωλικού ήταν στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους με πρωταγωνιστή κεντρικό αμυντικό. Σουτ ο Ντέλετιτς άουτ, μοναδική ευκαιρία για το 2-0 της ΑΕΛ στο 62’, από μια κλασική φάση για τις δυο ομάδες μέχρι το 63’. Ο Παναιτωλικός βρήκε φάσεις σε οργανωμένο παιχνίδι μετά και την είσοδο του Καμαρά και ανάγκασε τον Κρίστινσον σε επέμβαση και στο σουτ του Μάρκος Πάουλο στο 67’. Κάπου εκεί η πίεση των φιλοξενούμενων ξεθύμανε και η ΑΕΛ κράτησε το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το τέλος.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ (3-5-2): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Ντέλετιτς, Μπάλλας (57’ Κοέφ), Φατιόν, Μιλοασάβλιεβιτς, Πίτι (75’ Μόρσι), Κούνιτς (91’ Γρομητσάρης)
Η ενδεκάδα του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (4-2-3-1): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας (72’ Λουσέρο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Έρικσον, Ντίας, Μάσουρεκ (78’ Μανά), Ουίλιαν (62’ Καμαρά), Μοράρ.