Ξεκινούν τρία έργα 1.200.000 ευρώ από τον δήμο Ναυπακτίας

Τρία σημαντικά έργα φθάνουν στο τέλος της διαδικασίας δημοπράτησής τους.
 Η κατασκευή πεζοδρομίων στην Παλαιά Εθνική Οδό 48 (από τον Σκα μέχρι την Renault, όπως φαίνεται στις σχετικές φωτογραφίες),
 η αποκατάσταση από προηγούμενες καταστροφές σε Ναύπακτο, Αντίρριο και Χάλκεια (περιλαμβάνεται επέμβαση και αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Παλαιοπαναγιάς)
 και το έργο με τίτλο «οδοποιϊα και αναπλάσεις Χάλκειας» (περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέας πλατείας στον συνοικισμό της Τ.Κ. Γαλατά, όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία).

πεζοδρόμιαΤις μελέτες των έργων εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ναυπακτίας, ενώ εξασφάλισε και τις αντίστοιχες αδειοδοτήσεις.Οι εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν και στα τρία έργα είναι πάνω από 55%, ενώ ο συνολικός τους προϋπολογισμός φθάνει σχεδόν στο 1.200.000 ευρώ.
Η υπογραφή των συμβάσεων με τους αντίστοιχους εργολάβους αναμένεται να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα ξεκινήσει η υλοποίηση των πολύ σημαντικών αυτών έργων. Τα έργα αυτά έρχονται να ικανοποιήσουν χρόνια αιτήματα των κατοίκων ή ακόμη καλύτερα να λύσουν προβλήματα που στοίχειωναν την καθημερινότητα των πολιτών για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν.

Ειδικά για τα πεζοδρόμια μετά τον Σκα η σημερινή δημοτική αρχή, δεσμεύεται ότι θα επεκτείνει την κατασκευή τους, κάθε χρόνο, προχωρώντας προς το Ξηροπήγαδο και την Δάφνη, αφού έχει εξασφαλίσει πια την αδειοδότηση του έργου. Με την υλοποίηση των έργων αναβαθμίζεται η ανατολική είσοδος της πόλης.Ταυτόχρονα ένας δρόμος «καρμανιόλα», ιδιαίτερα επικίνδυνος , γίνεται φιλικός και προσβάσιμος, όχι μόνο για τους πεζούς αλλά και για ΑΜΕΑ. Γι’ αυτό και στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2019 θα υπάρχει ένα νέο ποσό, πάνω από 200.000 ευρώ, που θα δεσμευθεί για την συνέχιση της κατασκευής των πεζοδρομίων.

Για τον παραλιακό δρόμο της Παλαιοπαναγιάς με το συγκεκριμένο έργο, προβλέπεται η επαναφορά του δρόμου στην προτέρα κατάσταση, με την αποκατάσταση των σημαντικών φθορών που έχει υποστεί από τα καιρικά φαινόμενα.