Κακόβουλη η μνήμη!

Ανέκαθεν οι συνδυασμοί στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέδυαν ένα κεντρικό πολιτικό – κομματικό στίγμα. Αυτό όμως δεν τους εμπόδιζε να έχουν στις τάξεις τους και υποψηφίους από άλλα κόμματα, είτε για λόγους τοπικούς, είτε για λόγους προσωπικών σχέσεων, είτε, είτε… Εξάλλου αυτό είναι πάντα το ιδιαίτερο στοιχείο των τοπικών εκλογών που τις κάνει και ενδιαφέρουσες. Η «Ανατροπή Τώρα» επαναδημοσιεύοντας της πρότασή της για μία «ευρεία δημοκρατική και προοδευτική συμμαχία σε μία ανεξάρτητη και ενωτική δημοτική παράταξη στο δήμου Αγρινίου» διαπίστωσε πως δεν έλειψαν οι κακόβουλες προσπάθειες της άμεσης σύνδεσης αυτής της κίνησης με συγκεκριμένο πολιτικό – κομματικό χώρο.

ΤραπεζιώτηςΠροφανώς είναι τυχαίο πως η «Ανατροπή Τώρα» καλεί σε μία “ευρεία δημοκρατική και προοδευτική συμμαχία” κατά τον τρόπο που ταυτόχρονα και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί “ανοίγματα” π.χ. στους “πράσινους” Περιφερειάρχες… Προφανώς είναι τυχαίο ότι η «Ανατροπή Τώρα» κάνει εκδηλώσεις με καλεσμένους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ… Προφανώς είναι τυχαίο που η παράταξη δεν έχει βρει καμία αφορμή για να πει έστω μια κακιά κουβέντα για μια κυβέρνηση, που “σκούπιζε” τα αποθεματικά των δήμων και ακόμη και τώρα (προϋπολογισμός 2019) αφαιρεί πόρους και αρμοδιότητες από τους δήμους (π.χ προνοιακά επιδόματα). Προφανώς είναι τυχαίο που ουσιαστικά η «Ανατροπή Τώρα» είναι αυτή που κανόνιζε για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα διαδικαστικά της τελετής των εγκαινίων στο Κλειστό της Αερογέφυρας… Προφανώς το 2014 στην προεκλογική εξέδρα της πλατείας Δημοκρατίας όλοι οι υπόλοιποι ζήσαμε μια οφθαλμαπάτη… Που είναι η καταγγελία της παράταξης για τις νέες περικοπές που φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2019 στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού; Είναι κακόβουλη η ερώτηση αυτή για μια ανεξάρτητη και ακομμάτιστη παράταξη;

Προφανώς η «Ανατροπή Τώρα» κρίνει (και κατά τις κομματικές οδηγίες) ότι τώρα δεν τη βολεύει να εμφανίζεται ως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγρινίου. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα όσα ζήσαμε το 2014, που τη βόλευε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε χωρίς η «Ανατροπή Τώρα» να πει απεταξάμην το ΣΥΡΙΖΑ… Είναι αστείο να θέλουν να ξεχάσουμε. Όσο αστείο είναι που ο Γ. Παπαναστασίου προσπαθούσε (και προσπαθεί) να πείσει πως δεν είναι κομματικός υποψήφιος της ΝΔ, επειδή στην παράταξή του υπάρχουν δύο όλοι κι όλοι σύμβουλοι προερχόμενοι από άλλα κόμματα. Στην αυτοδιοίκηση καλώς ή κακώς δεν υπάρχει σε επίπεδο συνδυασμών ανεξαρτησία, αυτονομία και αυτοτέλεια. Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται Επανάσταση. Καλό θα ήταν λοιπόν όλοι -όχι μόνο η “Ανατροπή Τώρα”- να αφήσουν το “αντάρτικο” κατά μέρους και να επικεντρωθούν αποκλειστά στις προτάσεις τους για τα προβλήματα της περιοχής. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν το κόσμο.

Δ.Π