Εκδήλωση του ΤΕΕ για την Ηλεκτρονική Έκδοση Οικοδομικών Αδειών

Mε τη μαζική συμμετοχή μηχανικών από όλη την Αιτωλοακαρνανία, τόσο ελεύθερων επαγγελματιών όσο και στελεχών από τις ΥΔΟΜ του Νομού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ με θέμα «e-ΑΔΕΙΕΣ – Σύστημα Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών», στο πλαίσιο της διαρκούς επιστημονικής και επαγγελματικής ενημέρωσης των μελών του.

Από το περιεχόμενο της εκδήλωσης διαφάνηκε η μεγάλη σημασία των ηλεκτρονικών εφαρμογών, που αναπτύσσονται από το ΤΕΕ και το ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, που αναμένεται να έχουν στην προσπάθεια άμβλυνσης της γραφειοκρατίας και βελτίωσης της εξυπηρέτησης μηχανικών και πολιτών, καθώς με την εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης οικοδομικών αδειών από τις 15/10/2018, οι μηχανικοί θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά χωρίς να απαιτείται φυσική τους παρουσία  στις κατά τόπους ΥΔΟΜ, ενώ από την πλευρά τους οι υπάλληλοι των υπηρεσιών θα έχουν τη δυνατότητα  να ελέγχουν και να εκδίδουν ηλεκτρονικά τις οικοδομικές άδειες.

Την αναλυτική παρουσίαση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος πραγματοποίησαν ο Προϊστάμενος Δ/νσης Επαγγελματικής Δραστηριότητας ΤΕΕ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και η   κα Κορμουλάκη Ξένια Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για τον τρόπο διαχείρισης του συστήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για τους μηχανικούς των Υπηρεσιών Δόμησης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνος Μπλέτσας.

Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο κανάλι του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας στο youtube.