Μια δεκαετία κέρδος χάρις το Χρήστο Ράδο

σύνδεση

Αυτό είναι ένα δημοσίευμα που μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η δωρεά από τον Αγρινιώτη μηχανικό Χρήστο Ράδο της μελέτης της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Η μελέτη σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα ξεκίνησε το 2008 (!!!) από το Υπουργείο Υποδομών και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί και οδηγείται από παράταση σε παράταση….

Με τη δωρεά του Χρ. Ράδου η σύνδεση του Αγρινίου από μηδέν ωριμότητα βρίσκεται πια σε πολύ καλό σημείο και μένει στο Υπουργείο να προχωρήσει στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της μελέτης. Με τη δωρεά της μελέτης το Αγρίνιο φαίνεται ότι κέρδισε πολλά χρόνια… Είναι προφανές ότι αυτό το τεράστιο κέρδος οφείλεται στο Χρήστο Ράδο και τη δωρεά του. Αποκλειστικά!

«Με πρωτοβουλίες και του δημάρχου και συνεννόηση με το Υπουργείο υπήρξε μελετητικό γραφείο που κάνει δώρο τη μελέτη και ο δρόμος αυτός θα ολοκληρωθεί» είπε πρόσφατα ο Υπ. Υποδομών Χρ. Σπίρτζης… Για να μπει όμως σε μια μικρή γωνίτσα του “κάδρου” και ο Υπουργός Υποδομών θα πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η διαδικασία ωρίμανσης της μελέτης και να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση της νέας γενιάς οδικών έργων.