Δούρου, Πατούλης, Σγουρός: Ένα πολιτικό σύστημα που φοβάται τις υπερβάσεις

Η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Πατούλης και ο Γιάννης Σγουρός θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Αττικής για λογαριασμό των τριών μεγαλύτερων δημοκρατικών κομμάτων της χώρας, κάτι που αποδεικνύει πόσο φοβικό παραμένει το ελληνικό πολιτικό σύστημα -τρία μνημόνια μετά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο πρόσωπο της κ. Δούρου, η οποία αποδείχθηκε απόλυτα ανεπαρκής για ένα τόσο σημαντικό αξίωμα. Η θητεία της στην Περιφέρεια Αττικής χαρακτηρίζεται από μια αβάσταχτη ελαφρότητα, η οποία εκφράστηκε με τον πλέον κυνικό τρόπο τις ημέρες της καταστροφής στο Μάτι με την απίστευτη ατάκα «μου έτυχε η στραβή στη βάρδια μου».

Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει τον Γιώργο Πατούλη, έναν άνθρωπο που έχει πολιτευτεί με σημαία του τον λαϊκισμό, εκφράζοντας τα πλέον συντεχνιακά αιτήματα είτε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είτε ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Το ότι μάλιστα ξεκίνησε για υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και κατέληξε υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής επιβεβαιώνει ότι η υποψηφιότητα του προέκυψε μέσα από ένα εσωκομματικό αλισβερίσι κι όχι λόγω της καταλληλότητας του για το αξίωμα.

Η…επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στον Γιάννη Σγουρό. Ο κ. Σγουρός είναι ένας πολιτικά χορτάτος άνθρωπος που διατέλεσε νομάρχης Αθηνών από το 2003 μέχρι το 2010 και Περιφερειάρχης Αττικής από το 2010 μέχρι το 2014. Το 2014 ο ελληνικός λαός του είπε «αρκετά» και προτίμησε στη θέση του τη Ρένα Δούρου. Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί «δικαιούται» να προσπαθήσει ξανά.

Συνολικά, οι τρεις παραπάνω υποψηφιότητες δείχνουν ότι τα ελληνικά κόμματα φοβούνται πραγματικά τις υπερβάσεις, φοβούνται να ανοίξουν τις πόρτες τους σε ανθρώπους που δεν έχουν ταυτιστεί με τους κομματικούς μηχανισμούς. Οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις που προκάλεσαν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τρία Μνημόνια φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές για να πείσουν τα ελληνικά κόμματα να αναζητήσουν κάτι καλύτερο για τα ψηφοδέλτια τους…

πηγή: parapolitiki.com