Δράσεις για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό από τη ΓΕΑ

Δήμος και Περιφέρεια στο πλευρό της ΓΕΑ για το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και το «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»
«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» για πρώτη φορά στο Αγρίνιο καθώς και το επιτυχημένο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου.

Οι διοργανωτές, ο πρόεδρος της ΓΕΑ Χρήστος Θετάκης, η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Ο πρόεδρος της ΓΕΑ, Χρήστος Θετάκης, ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια, όσο και το δήμο Αγρινίου για τη συμπαράσταση και τόνισε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι «να κατεβάσουμε τους Αγρινιώτες στον δρόμο». Αναφορικά με το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, διευκρίνισε ότι θα διεξαχθεί σε 13 σημεία του Αγρινίου που θα υπάρχουν “γρίφοι” για ιστορικά κατά κύριο λόγο θέματα που θα κληθούν οι διαγωνιζόμενοι να λύσουν. “Είναι ένα στοίχημα συμμετοχής και γνωριμίας με την πόλη” ανέφερε ο Χρ. Θετάκης και πρόσθεσε πως «για την εκδήλωση αυτή δούλεψε πάρα πολύ το Τμήμα Τοπικής Ιστορίας της ΓΕΑ για να δημιουργηθούν οι γρίφοι». Για το «τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ», που θα λάβει χώρα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, ο Χρ. Θετάκης επισήμανε πως σκοπός είναι “να γίνει μια γιορτή, να βγουν στο δρόμο με τα πόδια, το ποδήλατο, ακόμη και τα μωρά με το καρότσι οι οικογένειες και ο κάθε Αγρινιώτης».

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια με όσες δυνάμεις διαθέτει. Στάθηκε ιδιαίτερο στο έργο που διαχρονικά κάνει η ΓΕΑ. “Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι ένας απλός σύλλογος, έχει δεκαετίες τώρα παράδοση στο να είναι πόλος έλξης δραστήριων και ανήσυχων Αγρινιωτών» είπε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε “αυτές οι δύο δράσεις να καθιερωθούν, να έρθει ξένος κόσμος στο Αγρίνιο”. Τέλος στάθηκε στο γεγονός ότι θα είναι μεγάλο όφελος η γνωριμία των Αγρινιωτών με την ιστορία και τις ομορφιές της πόλης.

Σε ανάλογο τόνο και ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου επαίνεσε τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου για την πρωτοβουλία της λέγοντας εμφατικά πως η ΓΕΑ ήταν πάντα σπουδαία και θα πάντοτε θα έχει σπουδαίους ανθρώπους στη διοίκησή της για να κάνουν σπουδαίες δράσεις». Υπογράμμισε με νόημα πως ειδικά για το «βαδίζω, τρέχω, ποδηλατώ» σημείωσε είναι μια συνέχεια των Παναγρίνιων που ήταν μια ιδέα της Δημοτικής Αρχής, της ΓΕΑ και άλλων φορέων, που αξιοποίησαν πριν τρία χρόνια ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έτρεξε μέσω της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και αφορούσε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Στάθηκε επίσης ο Γ. Παπαναστασίου στο γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ του δήμου και των σωματείων της περιοχής επιτυγχάνεται χάρις την συνεισφορά του τμήματος εθελοντισμού του δήμου Αγρινίου. “Για τον δήμο Αγρινίου είναι σημαντικό το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι εθελοντές μας, που θα είναι παρόντες στις εκδηλώσεις αυτές. Γιατί το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε», είπε ο Γ. Παπαναστασίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε και ειδική αναφορά στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών από το δήμο Αγρινίου. Αναφέρθηκε στις εργασίες συντήρηση του ΔΑΚ Αγρινίου, την ανακατασκευή του γηπέδου του Αγίου Κωνσταντίνου και στο γεγονός ότι πλέον με τα δύο Κλειστά Γυμναστήρια οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες για τα σωματεία της περιοχής που θα έχουν περισσότερο χρόνο προπονήσεων στη διάθεσή τους. Ενώ σημείωσε πως με το γήπεδο – «μπαλόνι» που σχεδιάζει η δημοτική αρχή θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για τμήματα υποδομής των σωματείων.